22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIata ce poti face ziua ca sa dormi bine noaptea!

Iata ce poti face ziua ca sa dormi bine noaptea!

Inrolare trafic.ro

Ciclul zi-noaptea sunt atat de interdependente incat tot ceea ce facem cat timp suntem treze ne poate afecta somnul de noapte. Iar tultburarile de somn si insomnia devin tot mai prezente in viata noastra de zi cu zi.

Dar putem sa ne atenuam pentru, intr-un final, sa avem somnul acela odihnitor pe care il meritam cu adevarat!

Profesorul doctor Chris Kline de la Universitatea Pittsburgh (SUA) cerceteaza misterele somnului si a descoperit ca unele lucruri efectuate in timpul zilei ne pot ajuta sa dormim mai bine. Sportul este unul dintre ele. 30 de minute de miscare de trei ori pe saptamana reduce problemele de somn.

Pe langa faptul ca accelereaza ritmul metabolic, asadar si arderile, si ca atenueaza starile depresiva oferind un boost de buna dispozitie, exercitiile fizice ajuta si la sporirea calitatii somnului. Chiar daca facem miscare seara, pana in ora 20.00, tot vom avea un somn mai odihnitor decat daca petrecem 2-3 ore in fata televizorului sau a calculatorului.

Organismul tau are nevoie sa se adapteze usor usor inainte de a intra in starea de somnolenta. Asadar, ajuta-l! Stinge luminile puternice din casa si aprinde cate o veioza. Cu cat intensitatea luminii este mai joasa, cu atat corpul se destinde iar minte se relaxeaza, ridicand sansele unui somn adanc si odihnitor.

Citeste si:  Problema sexuala pentru care 30% dintre barbati ar trebui sa consulte un medic

Totodata, ai grija pe timpul noptii. Nu lasa televizorul deschis, inchide laptopul sau calculatorul, dar si orice alta sursa care lumineaza in incaperea in care dormi. Profesorul Kline atrage atentia: Dormitorul trebuie sa fie sanctuarul tau, oaza ta de linistere si de impacare, prin urmare, daca poti, elimina orice obiect care aduce aminte de stilul de viata modern si vesnic in vrie pe care il duci zilnic!

Citeste o carte odata bagata in pat, daca simti ca nu te ia somnul. Dar sa nu fie una extraordinar de palpitanta incat sa nu o poti lasa din mana pana a doua zi dimineata. Daca nu o carte, atunci o revista, cacii lectura la lumina lampii curata mintea de ganduri grele si agitatie de zi cu zi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: