16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum sa scazi riscul unui atac de cord in doar 10 minute

Cum sa scazi riscul unui atac de cord in doar 10 minute

Inrolare trafic.ro

Ce poti face in 10 minute intr-o zi? Poti bea o cafea, poti sa te duci pana la magazinul din colt ca sa cumperi ceva, iti poti face o coafura rapida sau sa mananci pe fuga la birou. Insa, tot in 10 minute, pot sa scazi riscul producerii unui atac de cord.

Medicul Martha Grogan, de la renumita clinica Mayo din SUA, a scris in publicatia: Cand le spun oamenilor ca aproape 80% din bolile de inima pot fi prevenite sunt foarte surprinsi. Mai mult de atat, sunt lucruri minore care pot fi facute zilnic si care pot aduce un beneficiu enorm sanatatii inimii.

Stilul de viata caracterizat prin sedentarism, pe langa obiceiuri proaste precum fumatul, consumul excesiv de cafea sau de alcool, ne predispune la un eventual atac de cord peste ani.

Studiind cum pot fi reduse consecintele negative ale stilului de viata, doctorul Martha Grogan a descoperit ca doar 10 minute de mers activ pe zi pot scadea riscul producerii unui atac de cord cu pana la 50%. Ea a atras, totusi, atentia ca pentru persoane sedentare care circula doar cu masina iar ziua lor este formata doar din munca si acasa pot fi greu de efectuat si cele 10 minute de mers activ.

Ce probleme de sanatate ne dezvaluie picioarele?

Practic, ce inseamna mers activ? In primul rand, sa pasiti intr-un ritm usor mai ales, purtand in picioare, de preferinta, o pereche de pantofi comozi, poate chiar sport, nu tocuri cui de 10 centimetri. Mersul rapid presupune, practic, pasi mai mici si mai rapizi cu balansarea concomitenta la bratelor si rotirea usoara a trunchiului. Toate aceste, timp de 10 minute pe zi, iar pe termen lung puteti sa scadeti riscul aparitiei unui atac de cord cu 50%.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: