Search for content, post, videos

Ce probleme de sanatate ne dezvaluie picioarele?

In mod normal, n-am considera picioarele un barometru al starii de sanatate.

Cu toate acestea, ar trebui sa le acordam o mai mare atentie, caci unele simptome, precum amorteala sau picioarele vesnici reci, ne pot indica unele probleme de sanatate.

Picioarele vesnic reci

Exista femei care au mereu extremitatile reci – atat mainile, cat si picioarele. Acest lucru poate indica o problema de functionare a glandei tiroide, care regleaza temperatura corporala si metabolismul. O alta cauza a picioarelor reci este circulatia sangvina deficitara, care poate fi reglata prin miscare – exercitii fizice sustinute pe termen lung – si, evident, prin incaltaminte si sosete cat mai calduroase.

O inflamatie de care nu reusim sa scapam

O zona inflamata pe picior sau chiar si o rana care se vindeca foarte greu poate fi un semn al diabetului zaharat. Nivelul crescut al glicemiei – zaharul din sange – ingreuneaza vindecare leziunilor la nervii picioarelor, care – netratate – pot duce chiar si la amputarea membrelor.

Unghii ingrosate si galbene la picioare

Unghiile galbene, exfoliate, crapate sau ingrosate de la picioare indica o infectie fungica in zona. Daca persoana cu o astfel de problema sufera si de diabet zaharat, de artrita reumatoida sau alte deficiente al sistemului imunitar, unghiile bolnave pot fi o consecinta a bolii. Atentie, insa! Situatia se poate agrava daca nu mergeti la un medic specialist in dermatologie.

Picioare amortite

Intepaturile si amorteala de la nivelul picioarelor pot indica neuropatia periferica. Afectiunea consta in daune la nivelul sistemului nervos periferic, adesea intalnite la bolnavii de diabet sau la cei care abuzeaza de alcool.

Durerile de picioare

Niciun fir de par

Picioarele sau degetele de la picioare care nu au niciun fir de par pe ele pot indica probleme circulatorii aparute in urma unor boli vasculare.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *