22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEUnul din sase cazuri de cancer ar putea fi prevenit

Unul din sase cazuri de cancer ar putea fi prevenit

Una dintre cele mai cumplite boli ale secolului XXI isi gaseste cauza intr-o problema medicala care ne afecteaza pe toti, la un moment dat, in viata: infectiile.

Potrivit unui studiu amplu publicat in revista de specialitate The Lancet Oncology, unu din sase forme de cancer este cauzat de infectii prevenibile si tratabile.

Cu alte cuvinte, aproximativ doua milioane de cazuri de cancer inregistrate la nivel mondial, anual, au cauze infectioase.

CITESTE SI

Cel mai revolutionar sistem de depistare a cancerului la san, disponibil in Romania

Aspirina scade riscul imbolnavirii de cancer si impiedica raspandirea bolii

Cercetarea citata arata ca infectiile care predispun la aparitia cancerului au, cel mai frecvent, unul dintre urmatorii patru declansatori: bacteria Helicobacter pylori, virusul hepatic B si C si virusul Papiloma uman (HPV).

Acestia au fost gasiti responsabili pentru 1,9 milioane de cazuri de cancer cervical, hepatic si digestiv.

Specilistii in oncologie atrag atentia ca 50% din cazurile ca cancer cervical aparute la femei au un fond infectios, iar peste 80% din cazurile de cancer la ficat si gastric isi gasesc cauzele in infectii bacteriene sau virale tratabile si chiar prevenibile.

Citeste si:  Cu sau fara cafea? Cum este mai bine sa iti incepi dimineata

Din acest motiv este esential ca cercetatorii in medicina sa dezvolte vaccinuri care sa previna contactarea acestor bacterii si virusuri, fapt ce ar duce la diminuarea considerabila ca numarului de cancere inregistrate la nivel global.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: