Nelipsita de pe masa de Craciun este salata de boeuf, motiv pentru care iti propunem sa optezi pentru aceasta reteta, ce-ti va aminti, evident, de copilarie.
Ingrediente necesare pentru salata de boeuf:
– 700 de grame de carne de vita cu os
– 350 de grame de morcovi
– 500 de grame de cartofi
– 150 de grame de radacina de pastarnac
– 100 de grame de radacina de telina
– 150 de grame de ceapa
– 100 de grame de mazare
– 250 de grame de maioneza
– zeama obtinuta dintr-o lamaie
– 50 de grame de mustar
– sare si piper alb
Mod de preparare:
Pune carnea la fiert in patru linguri de apa rece si una de sare. Lasa totul sa fiarba.
Intre timp, intr-o alta oala, fierbe zarzavaturile intregi, pe care le-ai curatat inainte.
Strecoara ingredientele de zeama, arunca ceapa, iar restul ingredientelor taie-le marunt. Mazarea din conserva se va scurge si spala cu apa rece inainte de a fi amestecata cu restul ingredientelor.
Dupa ce ai tocat toate ingredientele in cubulete de dimensiunea boabelor de mazare, adauga-le intr-un bol mare, la gramada, dupa care amesteca-le si adauga cateva lingurite cu maioneza de casa sau din comert.
Lasa aromele sa se intrepatrunda si pune salata pe platouri si orneaza-le cu un strat de subtire de maioneza.
Decoreaza cu ajutorul gogosarilor, albusuri de oua fierte, masline sau castraveti.