Medicul nutritionist Mihaela Bilic vine in sprijinul persoanelor care isi doresca sa slabeasca cu un truc super simplu, ce le va ajuta sa topeasca kilogramele in plus.
Astfel, pentru a topi grasimea in exces, medicul Mihaela Bilic sustine ca este suficient sa renuntam la un singur aliment pentru o perioada mai lunga de timp si efectele nu vor intarzia sa apara.
”Nimic nu se compara cu mincarea gatita cand vine vorba de preparate echilibrate si sanatoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeala pe paine din frigider are volum mic si multe calorii.
Orice poti manca rece in picioare, in masina sau in canapea, la televizor, ingrasa mai tare decat o farfurie de ciorba sau de tocanita. Pentru cei care vor sa slabeasca exista chiar recomandarea sa nu aiba la indemana decat mancare care trebuie gatita/incalzita/mancata cu tacamuri”, scrie Mihaela Bilic pe contul ei de Facebook.
”Dar si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu “se pune ulei in cratita”( La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne “costa” silueta). Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.
In Franta, pacientii obezi sunt obligati sa asiste la o lectie de gatit in care nu se foloseste ulei, tocmai pentru a vedea/simti ca gustul nu depinde de el. Cu sos de rosii, condimente si ierburi aromate se obtin preparate mai gustoase.
Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!”, lanseaza provocarea medicul nutritionist Mihaela Bilic.