4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEOrgasmul la barbati

Orgasmul la barbati

Orgasmul la barbati ascunde mai multe secrete decat ne-am imagina. In ciuda credintei populare, barbatii nu sunt mecanici si pot simti si ei, la fel ca si femeile, in diferite moduri orgasmul.

Insa, daca mersul unei femei dezvaluie daca poate sau nu sa aiba orgasm, la barbati situatia este mai clara.

In primul rand, pentru a putea studia orgasmul masculin, trebuie sa cunoastem ce anume presupune experinta unui orgasm si care sunt secretele orgasmului. 

Asadar, orgasmul este de fapt rezultatul final dupa miscarile ciclice din timpul actului sexual. El este reprezentat de o placere fizica si psihica intensa si este controlat, involuntar, de sistemul nervos autonom.

Atat la femei cat si la barbati, orgasmul este este acompaniat de contractii ciclice rapide ale muschilor pelvini inferiori. Acestia sunt muschii care inconjoara organele genitale si orificiul anal.

La barbati, orgasmul implica mai multe organe decat ne asteptam. Astfel, in timpul orgasmului, barbatii au contractii ritmice rapide la nivelul anusului (de aceea unii barbati prefera stimularea anala), prostatei, uretrei si muschilor penisului. Aceste contractii, combinate, provoaca ejacularea prin fortarea lichidului seminal acumulat prin uretra. Orgasmul barbatesc dureaza astfel intre 3 si 10 secunde.

Aceste caracteristici ale orgasmului masculin sunt valabile in prima parte a vietii. Odata cu inaintarea in varsta, lichidului seminal ejaculat se reduce si totodata si activitatea organelor care il declansaza devine mai scazuta.

Climaxul insa, este la fel de placut, chiar daca are loc mai rar. Totodata, dupa atingerea orgasmului, barbatul trece printr-o perioada in care nu mai poate ejacula. In functie de varsta si de conformatia genetica, aceasta perioada poate varia de la un minut pana la cateva ore.

Lasand partea mecanica deoparte, trebuie sa stim ca cercetatorii au ajuns recent la concluzia ca orgasmul masculin este declansat in primul rand de o multitudine de simturi subconstiente. Stiudiul aprofundat al creierului in timpul orgasmului arata ca sistemul nervos barbatesc este foarte stimulat in timpul orgasmului, care este de multe ori asociat cu imagini subconstiente de natura placuta.

VIDEO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: