16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESpune-mi ce varsta ai ca sa-ti spun cat ar trebui sa dormi

Spune-mi ce varsta ai ca sa-ti spun cat ar trebui sa dormi

Inrolare trafic.ro

Toate studiile de specialitate, dar si experienta fiecaruia de zi cu zi demonstreaza ca un somn bun este esential pentru functionarea organismului.

Dar de cate de ore de somn au, de fapt, nevoie oamenii? Raspunsul depinde de varsta fiecaruia in parte.

Potrivit fogs.com, durata medie a somnului de care un om are nevoie depinde de varsta.

In timp ce un bebelus de doua luni are nevoie de 12-18 ore de somn in cele 24 ale zilei, unui adult ii sunt suficiente sapte sau noua ore de somn, asta daca nu a pierdut noptile muncind sau petrecand.

Specialistii citati de fogs.com au descoperit, totodata, ca cel care doarme o ora in plus pe noapte poate slabi chiar si 3,5 kilograme pe an. Diametral opus beneficiilor somnului, se afla dezavantajele, care pornesc de la banala somnolenta, dar pot ajunge la tulburari de memorie si de concentrare si la boli cardiace. Mai mult de atat, calitatea proasta a somnului sau lipsa lui poate dubla riscul aparitiei cancerului la san.

Desi stiinta somnului ramane inca invaluita in mister, oamenii de stiinta reusind sa descopere doar varful aisbergului, ei au ajuns totusi la performanta de a stabilti ca un om viseaza doua-trei ore pe noapte, ceea ce inseamna ca petrecem, de fapt, sase ani din viata visand.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: