Search for content, post, videos

Ce efect nebanuite are sexul asupra creierului uman

Condimente potenta

Reactiile care au loc in creierul nostru in timpul sexului au incetat sa fie un mister, dupa ce o echipa de cercetatori americani a recurs la un scanner de monitorizare a activitatii cerebrale din timpul orgasmului.   

Oamenii de stiinta au descoperit ca, in timpul unui climaxului, activitatea cerebrala se modifica in functie de zona erogena atinsa.

Pana la 30 de zone diferite se activeaza in timpul actului sexual, printre acestea fiind si cele responsabile pentru emotii, simt tactil, bucurie, satisfactie si memorie.

De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca excitarea amorteste sistemul nervos al femeilor in asa masura incat ele nu mai simt durerea, aceasta fiind compensata de placere.

Cele mai interesante descoperiri vizeaza insa avanlansa hormonala care are loc in timpul orgasmului si care determina reactii si comportamente diferite la femei si la barbati. Iata principalele constatari ale cercetatorilor din SUA:

1. De ce dragostea doare

Hormonul principal eliberat in timpul sexului este „hormonul imbratisarii”. „Acesta te face sa lasi garda jos si sa ai mai multa incredere in partener”, spune medicul Arun Ghosh, specialist in sanatatea sexuala.

Din motive necunoscute, femeile tind sa elibereze acesti hormoni intr-o cantitate mai mare decat barbatii, de aceea ele se ataseaza emotional mult mai repede.

Barbatii, in schimb, in loc sa primeasca o doza din hormonul imbratisarii, primesc o doza de placere. Hormonul eliberat de acestia este dopamina, hormonul placerii, motiv pentru care numarul barbatilor dependenti de sex este mai mare decat cel al femeilor.

2. Previne dementa

Numarul de neuroni scade odata cu inaintarea in varsta, iar pana la 35 de ani pierdem 7.000 de neuroni pe zi. Vestea buna este ca o viata sexuala sanatoasa poate ajuta la regenerarea acestor celule.

Studiile arata ca oameni in varsta activi pe plan sexual sunt mai sanatosi pe plan mintal decat cei care nu au o viata sexuala.

Explicatia pare a fi simpla: sexul creste viteza cu care sangele circula si ajuta la o mai buna oxigenare a creierului. Mai mult decat atat, o buna oxigenare a creierului creste puterea de concentrare si viteza de reactie.

3. Saruturile duc la un sex mai bun

Buzele contin de 100 de ori mai multe terminatii nervoase decat in varfurile degetelor, de exemplu, iar sarutul activeaza parti ale creierului care scad nivelul de stres.

Cercetatorii sustin ca sarutul imbunatateste intregul act sexual, datorita cresterii nivelului de hormoni ai placerii si ca ne face mai receptivi.

4. Un calmant natural

Studiile efectuate in laboratoare, atat pe oameni cat si pe animale, au aratat ca orgasmul poate bloca semnalele dureroase sa ajunga la neuronii care raspund la durere.

5. Puterea mintii

Cercetatorii sustin ca psihicul are un rol foarte important in atingerea unui orgasm, mai ales in cazul femeilor.

In timp ce barbatii se concetreaza strict asupra senzatiilor fizice, femeile se excita mai usor cand sunt relaxate. Scanarile arata ca in timpul sexului, partile creierului responsabile cu frica, anxietatea si emotiile sunt tot mai putin active, iar in timpul orgasmului acestea nu functioneaza.

6. Pastila fericirii

Conform cercetatorilor, exista un sistem bine structurat care ne face sa ne simtim fericiti. Acest sistem este activat de sex, droguri, jocuri de noroc, in mare parte de tot ce ne face placere.

Fara indoaiala, sexul ne poate aduce benificii nu numai pe plan fizic ci si pe cel psihic si social. Hormonii eliberati in timpul actului sexual ajuta la tratarea depresiei si limpezesc mintea.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *