Este, fara doar si poate, sezonul vinului fiert, motiv pentru care daca vrei sa te rasfeti la finalul unei zile obositoare, iti recomandam sa incerci aceasta reteta facuta publica de Laura Cosoi.
Asadar, pentru a pregati un vin fiert aromat ai nevoie de:
– 500 ml de vin alb
– sucul obtinut din doua portocale
– suc obtinut dintr-o lamaie
– doua batoane de scortisoara
– cuisoare, dupa preferinta
– 30 de grame de zahar
– coaja de portocala
Mod de preparare vin fiert aromat:
Pune vinul alb la fiert, intr-o oala mare, dupa care adauga sucul proaspat de la portocale si de la lamaie, precum si cuisoarele, scortisoara si zaharul.
Citeste si: Salata de vinete, mereu o alegere inspirata! Cum sa o gatesti dupa reteta lui Radu Anton Roman
Lasa totul sa fiarba, dupa care opreste focul, strecoara cuisoaele si scortisoara, pune in cani, iar ca sa-i surprinzi pe cei dragi decoreaza-le cu coaja de portocala.
De asemenea, daca vrei sa incerci o reteta de vin fiert si mai aromat poti amesteca vinul cu mere taiate sub forma de cuburi. Fierbe totul cateva minute, adauga scortisoara, cuisoare sau ghimbir si vei fi incantata de acest preparat.