Search for content, post, videos

Salata de vinete, mereu o alegere inspirata! Cum sa o gatesti dupa reteta lui Radu Anton Roman

N-a mai ramas mult timp pana cand vom sarbatori Craciunul, insa daca te numeri printre persoanele care tin post, atunci aceste zile ti se vor parea si mai dificile. Tocmai de aceea iti propunem sa gatesti o salata de vinete, dupa reteta lui Radu Anton Roman.

Ai nevoie de:

– un kilograme de vinete bine coapte
– un pahar cu untdelemn
– o ceapa rosie, mare
– o lingura de otet de mere
– doua rosii bine coapte
– sare
– piper

Mod de preparare salata de vinete:

Pune vinetele la copt la foc mic si intoarce-le pe toate partile pana cand se vor inmuia bine.

Indeparteaza cojile arse, dupa care da-le cu sare. Asteapta sa se scurga timp de o ora asezandu-le pe un tocator inclinat, din lemn.

Intre timp, toaca ceapa marunt, dupa care spal-o cu apa rece si scurge-o. Amestec-o cu otet.

Toaca bine vinetele pana obtii o pasta ori mixeaza-le bine, dupa care freaca-le treptat cu ulei, pana cand obtii un amestec sumos.

Adauga sosul de ceapa cu otet peste bine, precum si sare si piper, dupa gust.

La final, aseaza salata de vinete pe un platou, orneaza cu felii de rosii si ceapa rosie.

Pofta buna!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *