21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDependenta de cumparaturi la femei. Cum se trateaza

Dependenta de cumparaturi la femei. Cum se trateaza

Inrolare trafic.ro

Din toate timpurile femeile sunt recunoscute ca mari cheltuitoare. Mereu dornice de frumos, femeia vrea sa cucereasca, sa impresioneze, sa iasa in evidenta.

Pe vremea romanilor, femeile plateau foarte multi bani, aur, pentru tinute de la cei mai renumiti croitori, de la bijuterii de la cei mai ravniti bijutieri, la esente parfumate pentru corp si uleiuri pentru cele mai senzuale bai.

In Grecia antica, femeia era simbol al frumusetii, al fertilitatii. Ea era pusa pe un piedestal, era aranjata, coafata, imbracata ca orice regina.

In zilele noastre lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Femeia a ramas la fel: etalon al frumusetii, al feminitatii, al fertilitatii.

Femeia cheltuie, femeia se intretine, femeia este femeie din toate punctele de vedere.

De multe ori se trece totusi peste acest prag, de la intretinere, placere, la dependenta.
Tot mai multe femei din zilele noastre, inconstient devin dependente de cumparaturi. In garderoba sau casa acestor femei intalnesti o gramada de tinute, accesorii, obiecte fie vestimentare fie casnice, noi, cu etichete, inutile.

Aceste femei tind sa cheltuie tot ce au pe lucruri de care de cele mai multe ori nu au nevoie.

Cauza acestei dependente de cumparaturi nu a fost descoperita, totusi cum tratam aceasta problema?

Constientizarea este primul pas pe care o dependenta de cumparaturi trebuie sa il urmeze. Aceasta trebuie sa recunoasca ca are intradevar o problema de rezolvat.
Dupa constientizare, trebuie facut un stoc al obiectelor pe care le detine, pentru a sti exact daca mai are nevoie de ceva in plus fata de cele detinute deja, sau daca are obiecte inutile pe care le poate vinde online pe site-uri specializate.

Trebuie urmata o terapie de specialitate, cu ajutorul unui psiholog, o persoana dependent de cumparaturi va invata cum sa-si gestioneze pe viitor nevoile si cum sa cheltuie cumpatat banii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: