27 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEExercitii pentru intarirea muschilor pelvieni: beneficiile nebanuite pentru viata sexuala si sanatate...

Exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni: beneficiile nebanuite pentru viata sexuala si sanatate FOTO

Cu cat muschii pelvieni sunt mai puternici, cu atat scazi riscul aparitiei incontinentei si iti imbunatatesti performantele sexuale!

 

Tonusul muschilor din zona pelvisului este esentiale pentru buna functionare a aparatului excretor, dar si a aparatului reproducator, avand beneficii nebanuite inclusiv asupra placerii sexuale. „Muschii pelvieni puternici ajuta la reducerea riscului aparitiei incontinentei si cresc sanatatea sexuala”, spune Amy Stein, fondatoarea centrului Beyond Basics Physical Therapy din New York si autoare a cartii „Heal Pelvic Pain”.

 

Dar de ce sunt muschii pelvisului atat de importanti si din ce sunt facuti? In mare, zona pelvisului este formata din muschi, ligamente, tesuturi si terminatii nervoase de care ne folosim enorm fara sa stim. „Pelvisul este un fel de hamac care sustine vezica, uterul, vaginul si rectul. Cu cat muschii pelvieni sunt mai slabiti, cu atat apar mai multe probleme in zona, organele din pelvis riscand sa functioneze deficitar”, explica Amy Stein.

 

Sesiunile de sport de la sala nu ofera, deseori, si exercitii bune pentru intarirea muschilor pelvieni. Exercitiile Kegel, cunoscute ca cele care intaresc peretii vaginului, sunt de fapt exercitii exceptionale pentru intarirea muschilor pelvieni. Dar cate femei fac zilnic 15 minute de exercitii Kegel? Mai mult, chiar si exercitiile care, sa zicem, se concentreaza asupra zonei bazinului, facute la sala, nu lucreaza muschii pelvieni in mod corespunzator. Motivul? Nu sunt efectuate corect. Atunci cand iti lucrezi muschii pelvieni nu trebuie sa simti incordare in alte zone ale corpului, cum ar muschii posteriorului sau cei din interiorul coapselor.

Citeste si:  De ce este indicat sa te feresti de biroul unui barbat

 

Exista insa si alte exercitii pentru intarirea muschilor pelvieni care nu au nimic de-a face cu Kegel! Urmatoarele patru exercitii intaresc toti muschii din zona pelvisului, contribuind deopotriva la buna functionarea a aparatelor excretor si reproducator, dar si la cresterea placerii sexuale!

 

Podul stand intinsa

Intinde-te pe spate, cu bratele pe langa corp, cu picioarele indoite si ridica-ti doar bazinul de jos, cat poti de mult, incordand muschii. Mentine incordarea timp de 10 secunda si apoi coboara bazinul. Fa 10 repetari in cate 2 serii.
sport-fitness-exercitii-1

 

Genoflexiunile la perete

Cu spatele lipit de perete, coboara-ti trunchiul si indoaie genunchii pana obtii o genoflexiune. Mentine pozitia timp de 10 secunde, avand musculatura incordata mai cu seama in zona bazinului. Practic, obtii o pozitie de stand pe scaun, dar fara suport si cu spatele drept lipit de perete. Fa tot trei serii de cate 10 repetari.
sport-fitness-exercitii-2

 

Jumping jacks

Stand in picioare, cu labele picioarelor apropiate si cu bratele pe langa corp, incepe sa sari in aer departand deopotriva picioarele si bratele, pe care le ridici deasupra capului. Fa trei serii de cate un minut cel putin.
sport-fitness-exercitii-3

 

Abdomene complexe

Stai intinsa pe spate cu bratele ridicate inspre tavan si cu picioarele indoite din genunchi, aduse catre tine. Din aceasta pozitie extinde in jos bratul drept, dar si piciorul drept. Alterneaza dreapta cu stanga in trei serii de cate zece repetari. Important este ca exercitiul sa fie efectuat lent, incordandu-ti muschii pelvieni pentru intarirea lor.
sport-fitness-exercitii-4

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: