4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECercetatorii au descoperit cel mai bun motiv pentru a manca ciocolata

Cercetatorii au descoperit cel mai bun motiv pentru a manca ciocolata

Toata lumea stie ca ciocolata face oamenii mai fericiti, insa proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii o fac un produs care ajuta si inima si moralul.

La congresul Societatii Europene de Cardiologie, specialistii in domeniu au ajuns la o concluzie care ii va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolata reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare.

Doctorul Oscar Franco si echipa sa de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au realizat sapte studii pe 100.000 de participanti, impartiti in functie de gradul de consum de ciocolata.

In cinci studii „cele mai inalte niveluri de consum de ciocolata au fost asociate cu o reducere de 37% a numarului de maladii cardiace si cu o reducere de 29% a riscului de accident vascular cerebral (AVC), in raport cu marjele calculate pentru persoanele cu un consum normal de ciocolata”.

Atentie la exces!
Cu toate acestea, medicii recomanda consumul moderat de ciocolata, deoarece excesul ar duce la cresterea in greutate si la cresterea riscului de diabet.

Pentru a evita aceste efecte secundare, cercetatorii recomanda crearea unor sortimente de ciocolata cu mai putine grasimi si mai putin zahar. Totusi, nimeni nu stie care este cantitatea ideala pe care ar trebui sa o consume o persoana pentru a evita riscul de boala cardiaca sau AVC.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: