16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Cat de mult te ingrasi daca mananci exagerat de mult intr-o...

Cat de mult te ingrasi daca mananci exagerat de mult intr-o singura zi

Inrolare trafic.ro

Fiecare dintre noi avem zile bune si rele cand vine vorba de alimentatie. Sunt zile cand nici nu ne gandim la cat am mancat si sunt zile cand se cuprinde un sentiment puternic de vinovatie pe fondul exceselor alimentare.

Sa zicem e vorba de o zi in care am mancat si pizza, si dulciuri, am baut si produse cremoase, toate acestea pe langa micul dejun, pranzul si cina, care ar fi la randul lor destul de consistente. Sa zicem ca este o zi de desfatare culinara in care am avut ocazia de a manca tot felul de bunatati si nu ne-am abtinut de la nimic. La final de zi (sau poate a doua zi dimineata), exista sau nu riscul de a ne fi ingrasat dupa excesele alimentare?! Medicul nutritionist Samantha Cassetty sustine care, pentru a ne ingrasa dupa o zi de mancat excesiv, cantitatea propriu-zisa de mancare ar trebui sa fie in mod ridicol de mare pentru a pune chiar si jumatate de kilogram pe noi.

Este, practic, imposibil sa te ingrasi peste noapte, dupa o zi de mancat tot ce ai avut chef. Iar motivul conta intr-un calcul al caloriilor. Pentru a te ingrasa, ca femeie, trebuie sa mananci cu 3.500 de calorii mai mult decat deobicei. Asadar, pe langa aportul caloric recomandat (1.500-1.800 de calorii), o femeie ar trebui aduca in propriul corp inca 3.500 de calori, pentru a depasi 5.000 de calori.

Sa zicem ca micul dejun, pranzul, gustarile din timpul zilei, la o femeie care nu face, de regula excese, insumeaza 1.800 de calorii. Practic, pe langa tot ce a mancat in ziua respectiva, ca sa se ingrasa macar 500 de grame, de la o zi la alta, ar trebui sa manance cel putin 6 ciocolate intregi pentru a aduce in organism inca 3.500 de calorii.

Asadar, ingrasatul de la o zi la alta nu este o teorie care sa se sustina de la sine. Insa, pe termen lung, pentru a preveni ingrasatul, trebuie intr-adevar sa ne evitam excesele. Pe luna, un om se poate ingrasa 500 de grame pe care nici sa nu le observe. Dar dupa un an, cu 500 de grame acumulate lunar, inseamna deja 6 kilograme in plus pe cantar si, bineinteles, pe silueta.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: