13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECe este mai bine sa consumi: mai putina grasime sau mai putini...

Ce este mai bine sa consumi: mai putina grasime sau mai putini carbohidrati?

Inrolare trafic.ro
Ce sa elimini: grasimea sau carbohidratii? Aceasta este probabil intrebarea care te macina atunci cand vrei sa elimini kilogramele in plus. Ei, bine, studiile arata ca, in ciuda a ceea ce pare la o prima vedere, carbohidratii sunt mai pacatosi decat grasimile.


Mai multe fibre

Potrivit Annals of Internal Medicine, cercetatorii de la Universitatea Tulane, din New Orleans, au ales 148 de persoane obeze, fara boli de inima sau diabet, pe care le-au rugat sa urmeze o dieta in care sa consume mai putini carbohidrati sau una in care sa manance mai putina grasime. Dupa un an, participantii care au ales prima varianta au pierdut, in medie, cu 7,7 kilograme mai mult decat cei care au ales a doua varianta. In plus, la ei s-au inregistrat scaderi mai mari ale masei de grasime, dar a fost diminuat si riscul de accidente cardiovasculare.

Insa inainte de a incepe raidul prin bucatarie cautand alimentele care contin carbohidrati pentru a le face vant la cosul de gunoi trebuie sa stii ca diminuarea consumului acestori factori nutritivi nu presupune eliminarea lor, ci realizarea unui echilibru intre carbohidratii buni si cei rai. Mai exact, potrivit studiului citat, cercetatorii le-au cerut participantilor sa limiteze cantitatea de carbohidrati usor digerabili la 40 de grame pe zi, ceea ce inseamna echivalentul a patru felii de paine integrala, dar li s-a spus ca pot sa manance cat mai multe grame de carbohidrati greu de digerat, precum fibrele.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: