16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECat de tare poate influenta mersul pe tocuri sanatatea coloanei

Cat de tare poate influenta mersul pe tocuri sanatatea coloanei

Inrolare trafic.ro

Tocurile au fost facute pentru ca femeia sa calce lumea in picioare intr-un mod elegant. Este o expresie ce circula pe internet si face furori in randul doamnelor si domnisoarelor pentru ca este cat se poate de adevarat.

Tocurile au fost facut pentru ca o femeie sa isi evidentieze frumusetea picioarelor, a coapselor, mai precis frumusetea intregului corp.

Un picior frumos va arata cu siguranta si mai frumos alaturi de tocurile potrivite. O tinuta poate fi influentata de inaltimea tocurilor, de forma lor, de tipul pantofului.

Ce nu se stie, sau poate doar nu se ia in considerare in aceasta ecuatie este sanatatea coloanei vertebrale.

Coloana vertebrala sufera foarte mult atunci cand este sub presiunea tocului. Purtand tocuri aceasta este fortata sa sa stea intr-o pozitie nesanatoasa, iar cu timpul aceasta se poate deforma, ducand la dureri ingrozitoare.

Cel mai mult poate suferii coloana vertebrala din cauza tocurilor este pe perioada sarcinii.
Purtand fatul in pantec, fiind o greutate in plus pentru coloana, purtand si tocuri, coloana are de suferit foarte mult, iar durerile ce le poate cauza pot deveni insuportabile.

Tocurile nu numai ca pot dauna coloanei, acestea pot deforma piciorul si pot deforma mersul.

Durerile musculare, probleme la nivelul gleznelor, la nivelul coloanei, deformarea picioarelor, toate acestea sunt daune ireversibile cauzate de purtarea in mod excesiv al pantofilor cu toc.

Specialistii recomanda purtarea tocurilor maxim de doua ori pe saptamana, pentru a mentine sanatatea corporala.

Desi pot parea mai putin atractivi, pantofii fara toc pot fi cea mai buna varianta pentru o viata sanatoasa, un mers sanatos si o coloana sanatoasa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: