24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAdevarata cauza a albirii premature a parului

Adevarata cauza a albirii premature a parului

Exista o multime de mituri legate de incaruntirea prematura a parului, insa, potrivit expertilor, unele raman doar la acest stadiu de mituri.

Multa vreme, oamenii credeau ca principala cauza a albirii parului este stresul.

Ultimele cercetari arata totusi ca nu exista dovezi clare care sa conduca la concluzia ca stresul cronic duce la albirea parului.

Principalul factor care determina albirea parului este ereditatea. Daca unul din parinti avea parul alb in tinerete, este foarte posibil sa-l mostenesti.

Fumatul este si el un alt factor important. Daca ai acest obicei, te poti astepta sa albesti inainte de vreme.

Insa exista si alte cazuri care conduc la incaruntirea prematura. „Daca aveti probleme cu inima si parul va albeste, este un semn important ca boala s-a agravat.” , mantioneaza Dr. Kirkland, director al Centrului Robert si Arlene Kogod- Mayo Clinic.

Tiroiditele autoimune pot duce si ele la albirea prematura a parului.

Daca va ingrijoreaza acest aspect este indicat sa va adresati medicului. Incaruntirea parului are loc in mod diferit de la o persoana la alta.

Vezi si: Motivul pentru care vopseaua de par creste riscul de aparitie a cancerului la san

Un studiu amplu a demonstrat ca femeile care isi vopsesc parul des au o crestere cu 14% a ratelor de aparitie a cancerului mamar.

Citeste si:  Boli de inima: Totul despre problemele cardio-vasculare

Este recomantat ca femeile sa nu se vopseasca de mai mult de doua pana la cinci ori pe an. Ba mai mult, specialistii recomanda produsele naturale de nuantare a parului. Cum ar fi henna sau sfecla rosie.

“Ceea ce am descoperit este faptul ca industria recomanda femeilor sa isi vopseasca parul la fiecare patru pana la sase saptamani.

Desi lucrarile suplimentare sunt necesare pentru a confirma rezultatele noastre, concluziile noastre sugereaza ca expunerea la coloranti pentru par poate contribui la riscul de cancer mamar”, a spus profesorul chirurg Kefah Mokbel din Londra.

Conform studiului s-a gasit o asociere intre utilizara colorantului pentru par si riscul de aparitie a cancerului de san.

„Am observat o asociere statistica intre utilizarea colorantului de par si riscul de cancer de san in studiul nostru”, a completat Sanna Heikkinen de la Registrul Cancerului Finlandez.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: