4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEUn singur pahar de suc acidulat pe zi creste riscul de diabet

Un singur pahar de suc acidulat pe zi creste riscul de diabet

Poate un pahar de suc pe zi nu inseamna mult pentru noi, insa, pe termen lung, isi va pune amprenta asupra sanatatii noastre, caci 250 de mililitri de suc acidulat pe zi, bogat in calorii provenite din zaharuri artificiale, creste riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2.

Pentru fiecare 150 de calorii provenite din zaharuri/glucide care intra in organism zilnic, frecventia diabetului zaharat de tip 2 in randul populatiei americane a crescut cu 1%.

Pentru orice alte 150 de calorii, nu neaparat provenite din zahar, frecventa creste cu doar 0,1%, arata o cercetare efectuata de cercetatori ai Universitatii Stanford, ai Universitatii California-Berkley si ai Universitatii California-San Francisco din Statele Unite ale Americii.

Acest studiu este primul care, de fapt, pune la indoiala ca doar alimentele sunt cele care favorizeaza obezitatea si diabetul, caci in cele mai multe cazuri, cele doua merg mana-n mana.

Oja si fixativul pot provoca diabet

Mai mult de atat, cercetarea a fost efectuata nu doar la nivelul Statelor Unite, ci a implicat alte 175 de tari, desfasurandu-se pe o perioada de mai bine de zece ani. Rezultatele au fost publicate in revista de specialitate PloS ONE si in American Journal of Clinical Nutrition.

Rezultatele analizei arata ca un singur pahar de suc acidulat pe zi creste riscul aparitiei de diabet cu 60%. Problema principala, dincolo de faptul ca sucurile din comert nu contin mai nimic natural in ele, este zaharul artificial pus pentru indulcire.

Lintea, fasoela si mazarea, benefice pentru persoanele cu diabet

Daca credeati ca scapati de pericol band sucuri dietetice, „light”, ei bine, v-ati inselat! Riscul de diabet este si mai mare la persoanele obisnuite sa bea „light”, comparativ cu cele care beau sucurile clasice.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: