Cercetatorii de la centrul Diabetes UK au efectuat un studiu si au descoperit ca persoanele care au mancat cel putin 55 de grame de branza pe zi – in jur de doua felii – au fost cu 12% mai putin susceptibili de a dezvolta diabet de tip 2.
Acelasi risc scazut s-a inregistrat si in cazul celor care au consumat 55 de grame de iaurt pe zi.
Bacteriile probiotice din branza si iaurt au rolul de a reduce colesterolul si contribuie la eliberarea unor substante care previn diabetul.
Vitamina D, calciul si magneziul din compozitia lactatelor au un rol important in prevenirea acestei afectiuni.
„Noi recomandam o dieta sanatoasa, echilibrata, saraca in sare si grasimi, dar bogata in fructe si legume. Acest studiu demonstreaza clar ca nu exista niciun motiv ca oamenii sa creada ca ar trebui sa inlature produsele lactate din alimentatia lor”, a declarat dr. Iain Frame, director la centrul Diabetes UK, relateaza Daily Mail.
In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat dietele a 16.800 de adulti sanatosi si a 12.400 de pacienti cu diabet de tip 2 din opt tari europene, inclusiv Marea Britanie.