24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATELucruri incredibile care influenteaza obezitatea infantila

Lucruri incredibile care influenteaza obezitatea infantila

Obezitatea infantila este una dintre principalele cauze ale micsorarii sperantei de viata la generatiile tinere. Potrivit ultimelor cercetari, generatia actuala de copii este prima care are o speranta mai mica de viata decat a parintilor din cauza excesului de greutate.

Din ce in ce mai multi copii se imbolnavesc de boli care sunt caracteristice batranetii. Printre acestea putem face referire la diabet, afectiuni hepatice si hipertensiune arteriala.

Insa, obezitatea infantila poate fi combatuta in primul rand prin alimentatie. Cu toate acestea, exista o serie de obiceiuri care ar trebui evitate si despre se crede ca nu influenteaza greutatea copiilor.

Astfel, multi parinti cred ca sucul de fructe este sanatos. Numai ca putini stiu ca sucurile defructe sunt bogate in zahar si ca trebuie baut doar cu masura.

Un alt factor care poate favoriza obezitatea este televizorul. Daca cel mic are televizor in propria camera risca sa devina din ce in ce mai inactiv si mai lenes. Lipsa de miscare duce implicit la crestera in greutate.

Si ultimul factor care poate favoriza obezitatea, desi pare ciudat, este statul in familie. Cu cat un copil petrece mai putin timp alaturi de parinti, cu atat are tendinta sa faca si sa manance numai ce vrea el. Asta inseamna ca va consuma din abundenta dulciuri si isi va da peste cap metabolismul. Totodata, copii care sunt indrumati catre lucrurile utile de catre membri familiei sunt mai fericiti, potrivit ultimelor studii in domeniu.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: