3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEVitamina C poate creste riscul de aparitie a cancerului?

Vitamina C poate creste riscul de aparitie a cancerului?

Oamenii de stiinta avertizeaza ca dozele mari de vitamina C pot creste riscul de cancer. Constatarile lor sugereaza ca pastilele de vitamina C pot deteriora celulele din organism.

Expertii au spus ca studiul a ridicat ingrijorarea reala cu privire la pastile, luate in speranta ca ajuta la indepartarea racelii, proteja impotriva bolilor de inima si imbunaitateste sanatatea totala.

Catherine Collins, dietetician șef la Spitalul St George din Londra, a declarat ca: „Riscam sa avem mai multe vitamine decat avem nevoie. Există toată vitamina C de care aveți nevoie într-un singur grapefruit, dar oamenii au tendinta de a lua o cantitate de 10 ori mai mare. Cine stie ce se poate intampla?”

Experimentele de la Universitatea din Pennsylvania au sugerat că vitamina C poate declanșa un proces biologic care dăunează ADN-ului sau codului genetic în celule. Acest lucru ar putea crea un risc potențial de cancer și de alte boli, cum ar fi artrita reumatoidă.

Dr. Ian Blair, care a condus cercetarea, a spus: „Este posibil ca vitamina C să nu funcționeze în studiile de prevenire a cancerului, deoarece provoacă atât de multă pagubă pe cât o împiedică, dar asta e speculația în acest moment.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: