25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEExcesul in greutate poate fi bun pentru tine, mai ales dupa un...

Excesul in greutate poate fi bun pentru tine, mai ales dupa un atac de cord

In cazul unor persoane, excesul in greutate ii poate ajuta sa traiasca mai mult. Poti sa fii supraponderal si sanatos? Aceasta intrebare a fost dezbatuta timp de zeci de ani.

Unele studii par sa sugereze ca persoanele supraponderale traiesc mai mult. Pe de alta parte, un studiu stiintific realizat pe un esantion de 3,5 milioane britanici, publicat in 2017, a constatat ca persoanele obeze prezinta un risc crescut de a dezvolta conditii cum ar fi bolile cardiace, accidentul vascular cerebral si diabetul de tip 2, comparativ cu cele cu greutate normale.

Iar acum, cercetarile efectuate de cardiologii UT Southwestern Medical Center, publicate in European Heart Journal spun ca: Calitatea ingrijirii si rezultatele clinice, sugereaza ca persoanele usor obeze tind sa traiasca mai mult dupa un atac de cord. Asta e corect. Excesul de greutate va poate ajuta.

Studiul a constatat ca, in cei trei ani dupa un atac de cord, pacientii cu obezitate usoara aveau cu 30% mai multe sanse sa supravietuiasca si sa petreaca mai putin timp in spital decat pacientii cu greutate normala.

Concluziile

Cu toate acestea, nu inseamna pacientii cu boli cardiace, cu greutate normala ar trebui sa incerce sa castige in greutate. „Cred ca mesajul din aceasta constatare este ca daca ati suferit un atac de cord si sunteti supraponderal sau usor obez, nu ar trebui sa incercati neaparat sa pierdeti in greutate, intr-un mod agresiv, in perioada imediata dupa infarct”.

Citeste si:  13 lucruri surprinzatoare pe care le poti face cu cojile de banana

Constatarea nu sugereaza ca pacientii cu atac de cord ar trebui sa incerce sa castige in greutate in cazul in care au o greutate normala, spune el intr-un comunicat de presa. De asemenea, medicii ar trebui sa se concentreze mai mult pe pacientii atac de cord, care au greutate normala.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: