25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERTrucuri care te vor ajuta sa economisesti combustibil cand conduci

Trucuri care te vor ajuta sa economisesti combustibil cand conduci

Atunci cand folosesti masina in mod regulat consumi mai mult combustibil. Ba mai mult, exista o legatura intre kilometri parcursi si frecventa vizitelor la service.

Noi iti vom prezenta astazi cateva trucuri care te vor ajuta sa economisesti combustibil.

1. Nu apasa acceleratia la maxim
Cu totii am vazut soferi pe sosea care adora sa forteze acceleratia, insa la scoala de soferi am fost invatati sa apasam usor acceleratia si frana pentru a economisi combustibil.

2. Foloseste pilotul automat pe autostrada
Vehiculul va consuma mai putin combustibil daca respecti limita de viteza si daca folosesti pilotul automat in loc sa accerelezi de fiecare data cand ai drumul liber.

3. Mergi la timp la service
Filtrul de ulei impreuna cu uleiul trebuie schimbate la fiecare 7.250 de kilometri. De asemenea, nu uita sa inlocuiesti filtrul de aer. Pentru a evita cheltuielile in plus fa asta la timp. In caz contrar, motorul ti se poate defecta, iar repararea acestuia este foarte costisitoare.

4. Opreste aerul conditionat
In acest caz trebuie sa decizi singur ce este mai important: comfortul sau economisirea combustibilului? Atunci cand pornesti aerul conditionat consumi cu 15% mai mult combustibil. Daca opresti aerul conditionat vei economisi aproximativ 3,7 litri la 160 de kilometri.

Citeste si:  Cel mai simplu desert pe care-l poti prepara - chec cu fructe

5. Parcurge un drum eficient
Daca iti planifici drumul cum trebuie vei economisi combustibil, mai ales in lunile de iarna. Un motor rece va consuma mai mult combustibil in primii 8 kilometri. Incearca sa iti rezolvi toate nevoile intr-un singur drum pentru a nu incalzi motorul de mai multe ori pe zi.

6. Nu conduce pe ploaie
Cand ploua exista un risc mare de accidente. Pe langa asta vei folosi mai mult combustibil. In zilele ploioase, apa de pe sosea impiedica acceleratia ceea ce duce la un consum mai mare de combustibil.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: