Trei retete de supe delicioase si usor de preparat 1. Supa de dovleac este una dintre cele mai gustoase supe-creme şi, totodată, foarte simplu de preparat. Dovleacul este cunoscut pentru numeroasele sale proprietăţi precum reglarea glicemiei, încetinirea îmbătrânirii şi efectul antioxidant.
Iată cât de simplu se prepară: INGREDIENTE – 500 g de dovleac – 6 căţei de usturoi – 2 linguri de ulei de măsline – 1 morcov mare – o ceapă galbenă – sare – piper MOD DE PREPARARE Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc, în ulei de măsline, într-o oală adâncă. Morcovul şi dovleacul, făcute cubuleţe, se pun peste ceapa şi usturoiul existente şi se adaugă 2,5 litri de apă. Se lasă la fiert preţ de 30 de minute. La sfârşit se adaugă sare şi piper după gust. Se stinge focul şi, cu mare atenţie, supa se pasează cu ajutorul blenderului. Se serveşte cu smântână.
Ciupercile favorizează dietele de slăbire, reglează tensiunea arterială şi întăresc sistemul imunitar.
Proprietăţile acestora sunt nenumărate, motiv pentru care trebuie să încerci această reţetă!
INGREDIENTE – 1 kg de ciuperci champignon albe, proaspete – 1 păstârnac – 1 ţelină mică – 2 linguri ulei de măsline – 1 ceapă galbenă, mare – o legătură de pătrunjel – câteva fire de mărar MOD DE PREPARARE Ciupercile se spală bine şi se taie bucăţele cât mai mici, cu tot cu codiţe. Ţelina şi păstârnacul se curăţă şi se dau pe răzătoare. Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline, într-o oală adâncă. Peste 2-3 minute, se adaugă ciupercile, alături de celelalte legume. Se pun 2,5 litri de apă şi se lasă la fiert jumătate de oră. După ce apa a scăzut, se adaugă sare, piper şi se stinge focul. Se pun pătrunjelul şi mărarul.
Se serveşte cu smântână sau iaurt, ultima variantă pentru cazul în care se doreşte a fi mai dietetică.