Tartă cu brânză și zmeură – ideală la o ceașcă de cafea
Ingrediente (8 felii):
Blat:
• 150 g făină
• 50 g zahăr • 1 praf sare • 75 g migdale tocate • 1 gălbenuș
• 100 g unt.
Pentru umplutura
• 250 g zmeură (proaspătă sau congelată)
• 3 ouă • sare
• 750 g brânză de vaci
• 100 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat • 10 g amidon • 2 linguri ulei
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
Preparare
1 Se amestecă făina cu zahăr, sare și migdale; se adună pe planșetă sub formă de grămăjoară. Deasupra se toarnă zahărul amestecat cu sare și nuci; se face o adâncitură la mijloc, în care se pune gălbenușul. Se repartizează de jur împrejurul adânciturii fulgi de unt. Se frământă rapid cu mâinile, se modelează sub formă de bilă, se înfășoară în folie și se dă la frigider cca 30 min.
2 Se încinge cuptorul la 180ºC. Se curăță zmeura (sau se decongelează). Se separă ouăle. Se bat albușurile cu un praf de sare. Se amestecă brânza cu zahăr tos, zahăr vanilat, gălbenușuri, amidon, ulei, coajă de lămâie. Se înglobează albușul bătut, apoi zmeura.
3 Pe planșeta tapetată cu făină se întinde aluatul de mărimea formei de tort (Ø 22 cm); se așază în formă. Se toarnă deasupra compoziția de brânză și se coace cca 55 min. După primele 40 min. se acoperă cu folie de aluminiu.
Se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească; se ornează cu ciocolată albă rasă.
Preparare: 40 minute; Răcire: 30 minute; Coacere: 55 minute; Per felie: 450 kcal; Proteine: 20 g; Grăsimi: 22 g; Carbohidrați: 40 g