Salata bavareza sau salata nemteasca este, fara doar si poate, un preparat delicios, pe care e musai sa-l incerci in zilele reci de toamna.
Ingrediente necesare pentru salata bavareza fara maioneza:
– un kilogram de cartofi
– doua cepe rosii medii
– 250 de grame de bacon
– patru linguri de ulei
– trei linguri de otet
– 100 ml de supa concentrata de pui
– o lingura de mustar
– 1-2 fire de ceapa verde
– sare
– piper
– o legatura de marar
Mod de preparare salata bavareza fara maioneza:
Spala bine cartofii, dupa care fierbe-i intregi, cu un praf de sare si cateva boabe de piper. Sunt gata atunci cand poti sa-i strapunzi cu furculita.
Citeste si: Fii as in bucatarie! Cum sa combini ierburele aromatice, in functie de tipul de carne pe care-l gatesti
Intre timp, taie baconul sub forma de cubulete, iar ceapa solzisori. Intr-o tigaie cu putin ulei frige baconul pana devine crocant, dupa care scurge grasimea ramasa.
Adauga ceapa si amesteca timp de doua minute, dupa care pune tigaia pe foc. Adauga si supa de pui concentrata, uleiul, otetul si mustarul. Amesteca bine ingredientele, dupa care adauga cartofii curatati de coaja si taiati sub forma de cubulete.
Taie mararul marunt si presara-l peste salata proaspat obtinuta, pe care o poti servi alaturi de muraturi sau chiar si cu ceapa verde.