Search for content, post, videos

Andreea Berecleanu, despre prima zi de scoala:”Acum pot sa povestesc asta, inainte de 89, nu as fi avut voie!”

Una dintre cele mai indragite prezentatoare TV de la noi este, fara indoiala, Andreea Berecleanu, care a vorbit astazi, despre prima ei zi de scoala, dezvaluind ca invatatoarea ei i-a fost un model demn de urmat.

Astfel, in cadrul unui interviu pentru Cristina Stanciulescu, ea si-a amintit de prima zi de scoala: ”Am imaginea parintilor mei emotionati si agitati, cu doua buchete de flori pentru invatatoare si directoare.:) De ce pentru directoare? Acum pot sa–ti povestesc asta, inainte de 89, nu as fi avut voie. Si, cum toata viata mea este o insiruire de povesti, si intrarea mea la Liceul Ion Creanga a avut parte de o poveste. Scoala primara si cea gimnaziala erau conduse de Maria Postelnicu, sotia fostului ministru de interne de pe vremea lui Ceausescu, adica Tudor Postelnicu. Iti trebuia un dosar bun, adica parintii sa fie cel putin membri de partid sau sa locuiesti in vecinatatea scolii. Scoala era in zona Bulevardului Marasesti, eu locuiam langa Parcul Carol. Deci, acelasi sector 4, dar scolile la care aveam eu acces erau altele si erau foarte prost cotate.

La dosar nu ma incadram, bunici si rude fosti detinuti politici, parintii nu erau in partid, eu nu apartineam de scoala. Atunci tata a mers direct la Maria Postelnicu si habar nu am cu ce argumente a convins-o ca eu trebuie sa invat la Creanga. Eu mizez pe farmecul lui irezistibil, dar si pe bunatatea ei. Asa a fost aceasta femeie, complet rupta din filmul acelor vremuri.

Era frumoasa, distinsa, eleganta, generoasasi extrem de implicata in a moderniza scoala si de a avea copii cu rezultate bune. Si asa a fost. Eu am terminat la Creanga cele 12 clase, dand si ambele examene de treapta tot acolo. Invatatoarea pentru care era celalalt buchet de flori a fost un om minunat, Maria Varzaru. De la ea am invatat limba romana, sa scriu si sa citesc.

Era un adevarat dascal, unul dintre cei mai buni din Bucuresti. Se purta cu eleganta, nu ridica niciodata tonul, ii admiram fiecare gest, adoram sa treaca printre banci ca sa-i adulmec parfumul, sa-i vad de aproape rujul rosu impecabil, dantura perfecta, silueta feminina si imbracamintea facuta la un croitor bun. Rochii fluide, matase, lana, mohair, esarfele colorate si coafura proaspata in fiecare zi. Era o invatatoare made in Paris, asa parea. A fost, alaturi de femeile din familia mea, unul dintre exemplele de rafinament”, si-a amintit Andreea Berecleanu.

Andreea Berecleanu, in varsta de 43 de ani, are doi copii superbi, Eva si Petru, din mariajul pe care l-a avut cu fostul prezentator de televiziune Andrei Zaharescu. In prezent, Andreea Berecleanu este casatorita cu medicul estteician Constantin Stan.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *