Search for content, post, videos

Adevarul despre puterea rugaciunilor! Parintele Iustin Parvu a spus care este cea mai puternica

Pentru ca o rugaciune sa aiba efect este important sa fie rostita cu credinta, insa se pare ca puterea acesteia depinde si de cine este rostita.

Mai exact, conform parintelui Iustin Parvu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, rugaciunea spusa de mama este mai puternica chiar si decat cea spusa de preot.

“Mama il face pe prunc om, ea ii arata calea, ea i-l releva pe Dumnezeu. Familia frumoasa, inchegata, inteleapta in comportament, este cea care da schimbul de maine pentru orice societate. Rugaciunea mamei pentru pruncii ei este mai puternica si mai ascultata decat chiar rugaciunea preotului.

La un parinte tot venea o femeie sa plateasca pentru ca sa i se intoarca baiatul plecat de acasa, pierdut in lume… I-a zis parintele: Ma, ai platit la biserici de-l poti cantari in bani…! Mai bine roaga-te pentru el, si o sa se intoarca.

Rugaciunea mamei nu are egal pe lumea asta. Mai mult decat atat, spune parintele Parvu o mama trebuie sa se implice in viata copilului sau, sa-I permita sa greseasca, nu sa se transforme in cel mai mare critic al sau, sa-I ofere copilului incredere, iar atunci cand acesta are probleme sa se roage cu toata fiinta ei, iar toate problemele se vor rezolva.”, spunea el.

De asemenea, potrivit acestuia exista si o rugaciune potrivita pentru mame:

“Dumnezeule, Ziditorule al tuturor fapturilor! Adaugand mila peste mila, m-ai facut vrednica sa fiu mama, bunatatea Ta mi-a daruit copii, si indraznesc sa spun ca ei sunt copiii Tai, fiindca le-ai dat fiinta, i-ai facut vii inzestrandu-i cu suflet nemuritor, i-ai renascut prin botez spre viata cea potrivita cu voia Ta, i-ai infiat si i-ai primit in sanul Bisericii Tale.

Doamne! Pazeste-i in har pana la sfarsitul vietii lor, invredniceste-i sa se impartaseasca de Tainele legamantului Tau, sfinteste-i cu adevarul Tau, ca sa se sfinteasca in ei si prin ei sfant numele Tau! Trimite-mi ajutorul Tau haric ca sa ii cresc spre slava numelui Tau si folosul aproapelui! Da-mi in scopul acesta rabdare si putere!

Doamne! Da-mi intelepciune ca sa intiparesc cu trasaturi de nesters in inima si in mintea copiilor mei frica de intovarasirea cu cei ce nu stiu de frica Ta, sa le insuflu indepartarea de orice insotire cu cei nelegiuiti, ca sa nu ia aminte la impreuna-vorbirile cele putrede, sa nu fie abatuti din calea Ta de pildele cele rele, sa nu se sminteasca de faptul ca uneori calea nelegiuitilor propaseste in lumea aceasta!

Dumnezeule Atotbune! Fa-ma mama care se veseleste de copiii sai, ca sa imi fie bucurie in toate zilele vietii mele si sprijin la batranete. Invredniceste-ma sa ma infatisez impreuna cu ei la Infricosatoarea Ta Judecata nadajduind in milostivirea Ta si sa zic cu nevrednica indraznire:

„Iata eu si pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!”, ca impreuna cu ei, preaslavind bunatatea Ta cea nepovestita si iubirea Ta vesnica, sa preainalt preasfant numele Tau, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, in vecii vecilor. Amin”.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *