Va prezentam o noua reteta delicioasa din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – RULOURI DE PESTE CU BRANZA FETA.
Timp de pregatire 30 minute
INGREDIENTE – 4 PORTII
- File de hering sau salau 9 buc
- Branza feta 150 gr
- Marar 1 legatura
- Patrunjel 1 leg
- Cimbru verde
- Coriandru
- Maghiran
- Busuioc
- Ulei de masline
- Lamaie 1 buc
- Sare
- Piper
- Avocado 2 buc
- Suc de la ½ lamaie
- Usturoi 2 catei sau ceapa verde 2 fire
- Sare
- Piper
- Iaurt 2 linguri sau ulei de masline 2 linguri
- Bagheta pentru croustinni 1 bagheta de 21 cm
MOD DE PREPARARE
RULOURI DE PESTE CU BRANZA FETA
- Fileurile de hering se curata de eventualele oscioare ramase de la filetare, se clatesc in cateva randuri de apa, se scurg de apa si se condimenteaza cu sare si piper.
- Branza se taie in 9 dreptunghiuri si fiecare bucata se pune pe un file de peste si apoi se ruleaza.
- Rulourile formate se prind cu o scobitoare si apoi se aseaza intr-o tava adanca.
- Cimbrul, maghiranul, busuiocul si coriandrul se toaca marunt, se adauga putina sare si se mojareaza pana cand se obtine un amestec omogen.
- Pasta obtinuta se dilueaza cu ulei de masline si sucul de la o jumatate de lamaie, apoi cu acest amestec se stropesc rulourile de hering.
- Tava se pune la cuptor pentru 30 de minute.
PASTA DE AVOCADO
Avocado se curata de coaja, se taie in bucati si se pune in blender. Poate fi zdrobit si manual, cu ajutorul unei furculite.
Se adauga sare de lamaie, iaurt, usturoi pisat (sau ceapa tocata), sare si piper si se continua mixarea.
Pasta se intinde pe bagheta gatita la cuptor pe gratar.