21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERObiceiuri la volan care iti strica masina si care iti golesc portofelul

Obiceiuri la volan care iti strica masina si care iti golesc portofelul

Cu cat mai mult conduci, cu atat ai mai multe obiceiuri. Din pacate, nu toate acestea sunt bune. Ba mai mult, cu cat esti mai experimentata, cu atat mai greu vei scapa de ele.

Ne-am decis sa iti dam cateva exemple de obiceiuri neintelepte la volan. Sa speram ca acest articol te va ajuta sa eviti situatiile periculoase si cheltuielile neplanuite.

1. Tii mana pe schimbatorul de viteze
Multe persoane au oiceiul de a-si tine mana pe schimbatorul de viteze atunci cand conduc. Nu trebuie sa faci asta pentru mai multe motive, cel mai evident fiind faptul ca ai nevoie de ambele maini ca sa conduci. Alt efect este acela ca presiunea constanta pe schimbator ii deplaseaza sincronizatoarele si vitezele ceea ce duce la probleme in schimbarea vitezelor

2. Alimentezi doar atunci cand ai rezervorul gol
Cand masina ta nu este folosita, impuritatile mecanice se acumuleaza in rezervorul de combustibil si se formeaza sedimente la fund. Mizeria intra in filtre, cauzand pagube. Pe timpul iernii, asigura-te ca ai mereu rezervorul macar pe jumatate plin pentru a evita formarea unor bucati mari de sedimente. In conditii de inghet, presenta apei in rezervor poate duce la deformarea acestuia si alte probleme.

3. Franezi frecvent
„Mentine distanta si misca-te o data cu traficul.” Asta te invata la scoala de soferi. Daca franezi incontinuu atunci cand nu este necesar, ar fi cazul sa pui o suma de bani deoparte pentru service-ul franelor.

Citeste si:  Obiceiul periculos pe care 90% din parintii il fac cu copiii in masina

4. Ignori sunetele neobisnuite
Scartaitul si alte sunete neobisnuite pot indica defectiuni. Multi soferi au tendinta sa ignore aceste sunete, iar ca si rezultat, masinile lor se strica in mijlocul drumului. Daca masina ta scoate sunete ciudate este cazul sa o duci intr-un service pentru o verificare.

5. Prea multe turatii
Majoritatea motoarelor moderne nu au nevoie de incalzire, insa este bine de tinut minte ca nu ar trebui sa ai mai mult de 2000 de turatii pana ce motorul nu ajunge la temperatura de operare.

6. Iti tii piciorul pe frana cand mergi la vale
Majoritatea soferilor tind sa isi tina piciorul pe frana cand merg la vale pentru a fi pregatiti sa franeze in orice moment. Acest obicei supraincalzeste sistemul de franare si se strica.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: