Daca te-ai plictisit de reteta clasica de mamaliga iti propunem sa incerci un preparat altfel si anume mamaliga in straturi sau, asa cum este denumit popular, taci si inghite.
Este unul dintre cele mai populare preparate traditionale. Iese un adevarat deliciu, pe care il vei face cat poti de des. Simplu de facut, cu ingrediente la indemana, merita incercat. Cu siguranta vei impresiona orice invitat!
Citeste si: Tocanita de ciuperci cu mamaliguta, o reteta delicioasa, pe care trebuie sa o incerci
Reteta de taci si inghite sau mamaliga in straturi
Ai nevoie de cateva ingrediente, pentru umplutura, dar si pentru garnitura. Daca urmezi pas cu pas reteta de mai jos, este foarte simplu.
Ingrediente necesare pentru ”umplutura”:
– 50 g unt
– 4 oua
– 200 g piept fiert de porc
– 1 carnat
– 250 g telemea
Ingrediente pentru garnitura:
– sare
– 250 g malai
– un litru de apa
Citeste si: Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida
Mod de preparare:
Pentru a gati aceasta mancare trebuie sa prepari intai mamaliga. Asadar, pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot, toarna malaiul in ploaie, amestecand cu telul.
Intre timp, se prajesc carnurile doar in grasimea pe care o lasa pieptul de porc. Ulterior, unge cu unt un vas de cuptor si pune straturi alternative de mamaliga, branza trecuta prin razatoare si carnati, pana la epuizarea ingredientelor.
Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga care se unge cu putin unt. Se da la cuptor pentru 30 minute. Se aduce la masa cu oua ochiuri deasupra, conform Unica.
Pofta buna!
Tips: Mamaliga in straturi sau tortul de mamaliga poate fi servit dupa bunul plac, motiv pentru care o poti asezona fie cu branza, smantana, jumari, slanina prajita, carnati ori kaizer sau chiar costita. Indiferent de ingredientele alese, fii sigura ca vei obtine un preparat mai mult decat delicios.