Search for content, post, videos

Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida

Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza: cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida

Paste penne cu sos alb sau paste cu sos de branza, asa cum mai sunt cunoscute, este cea mai gustoasa si mai rapida reteta facuta de Mirela Vaida. Cel putin asa sustin indragita vedeta chiar pe propriul ei canal de Youtube.

Mirela Vaida este una dintre vedetele de televiziune care imbina cu succes viata profesionala cu cea personala. Este recunoscuta drept o gospodina desavarsita, cu mult talent in bucatarie.

Citeste si: Retete cu ceapa verde. Simple, ieftine si rapide

Paste cu sos alb sau paste cu sos de branza – reteta facuta de Mirela Vaida

Mirela Vaida a revenit pe canalul ei de Youtube cu o reteta rapida: paste cu sos de branza. Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • paste
  • branza telemea veche (sarata)
  • cascaval
  • unt
  • doua oua
  • parmezan
  • smantana
  • usturoi
  • verdeata

Mod de preparare:

Se folosesc paste penne si se pun la fiert cam 10-11 minute, dupa gust. Dar se fierb fara sare, pentru ca branza este suficient de sarata. Se da prin razatoare branza telemea, apoi se da si putin de cascaval.

Parmezanul se da prin cea mai fina razatoare si se pastreaza deoparte pentru la final. Se topesc doua cubulete de unt, iar in el se caleste usturoiul dat si el pe razatoare. Mirela Vaida recomanda sa se foloseasca unt de masa, de 60 sau 80 la suta grasime.

Se pune si smantana, dupa ce usturoiul este destul de calit. Smantana este cea care da consistenta acestui sos si patrunde bine in paste, in timp ce branza da volumul sosului alb. Se amesteca continuu ca sa nu se taie smantana din cauza grasimii.

Apoi se completeaza incet cu branza, amestecandu-se continuu ca sa se omogenizeze si sa se topeasca fara cocoloase. Urmeaza cascavalul ras si se lasa totul sa se topeasca bine. Daca vreti un sos mai gros, lasati sa scada, dar nu este recomandat acest lucru pentru ca pastele absorb oricum din sosul de branza.

Se sparg cele doua oua, se bat bine si se pun deoparte. Se scurg pastele intr-o sita, apoi se pun direct in vasul in care se face sosul si se lasa la foc mic pentru ca acestea sa absoarba bine tot ce trebuie. Se ia un praf de piper negru si se presara pe deasupra. Se amesteca vreo 2-3 minute pana cand sosul alb este tras bine in paste.

Se iau ouale batute, se pun peste si se amesteca in continuare, la foc putin mai puternic. Este o reteta foarte satioasa si gustoasa. La final, se ia parmezanul ras si se presara pe deasupra pastelor, apoi se opreste focul si se lasa sa se topeasca, apoi se presara niste marar verde si niste patrunjel verde, ambele tocate cat mai marunt. Totul dureaza in jur de 15 minute, asa ca este si o reteta extrem de rapida.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *