Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată. Am alaturat doua retete simple si bune, care sunt veritabile rafinamente dulci, pe care oricine le poate face acasa. Sunt perfecte cu orice ocazie, fie ca este o zi onomastică, o aniversare sau pur si simplu vrei sa faci ceva bun pentru cei dragi.
Cuprins
Tort Kranz în cremă de migdale
Ingrediente (14 porții):
Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată
- 500 ml lapte
- 160 g zahăr
- 1 pachet budincă de migdale
- 390 g unt la temperatura camerei
- sare
- 4 ouă
- 200 g făină
- 60 g amidon
- 3 lingurițe praf de copt
- 10 g mirodenii pentru turtă dulce
- 50 g zahăr pudră
- 6 linguri suc de portocale
- 6 linguri lichior de portocale
- 150 g compot de merișoare (borcan)
Preparare:
1. Fierbeți 400 ml lapte. Bateți 100 ml lapte cu 40 g zahăr și budinca de migdale. Adăugați acest amestec în laptele de pe foc, dați într-un clocot, apoi lăsați budinca să se răcească, amestecând continuu.
2. Încingeți cuptorul la 180ºC. Bateți 6 minute 140 g unt, 120 g zahăr și un praf de sare. Încorporați ouăle pe rând la 30 de secunde. Cerneți făina, amidonul, praful de copt și mirodeniile și încorporați-le în amestecul de mai sus. Turnați-l într-o formă înaltă, unsă în prealabil cu ulei (1 1/4 l). Coaceți-l cca. 40 de minute. Apoi, lăsați-l 10 minute în formă să se răcească și răsturnați-l.
3. Bateți 5 minute 250 g unt cu zahărul pudră. Încorporați budinca puțin călduță, cu lingura. Tăiați prăjitura orizontal de 5 ori. Amestecați sucul și lichiorul. Însiropați blaturile. Ungeți-l pe cel de jos cu 1/3 compot și așezați-l pe-al 2-lea. Întindeți 1 cm cremă și așezați al 3-lea blat cu 1/3 din compot. Ungeți blatul 4 cu 1 cm cremă, așezați-l pe al 5-lea și ungeți-l cu restul compotului. Așezați ultimul blat. Îmbrăcați tortul în cremă și lăsați-l 1 oră să se răcească.
Preparare 1 oră/ cca. 440 kcal/porție
Ruladă cu ciocolată
Ingrediente (10 porții):
Blat:
Rafinamente dulci. Tort Kranz cu migdale și ruladă cu ciocolată
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 1 praf de sare
- 50 g făină
- 2 linguri amidon
- 3 linguri cacao.
Umplutură:
- 300 g zmeură
- 50 g zahăr
- 1 lingură budincă de vanilie
- 3 foițe gelatină
- 4 cl zmeurată
- 3 linguri zahăr pudră
- 400 ml frișcă.
- 300 g glazură neagră pentru finisare
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 210ºC. Separați 2 ouă. Bateți 2 ouă, gălbenușurile și 50 g zahăr. Bateți albușurile, restul de zahăr și sarea și încorporați-le în amestecul de mai sus cu gălbenușuri. Încorporați făina, amidonul și praful de cacao. Întindeți aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceți-l 12-15 minute. Răsturnați-l pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr, rulați-l și lăsați-l să se răcească.
2. Încălziți zmeura și zahărul. Scurgeți sucul și colectați-l. Bateți budinca de vanilie cu 3 linguri de apă și legați sucul cu ea. Adăugați zmeura, dați un clocot, lăsați crema să se răcească și așezați-o la rece.
3. Înmuiați gelatina, stoarceți-o și dizolvați-o în zmeurată. Adăugați zahărul pudră și lăsați-o să se răcească. Bateți frișca și amestecați-o cu gelatina.
4. Derulați blatul, întindeți zmeura și frișca, rulați și lăsați-o la rece 3 ore.Topiți glazura, răciți-o și îmbrăcați rulada. Ornați-o, eventual, și cu glazură albă.
Preparare: 1 oră./410 kcal/porție