Daca esti indragostita de porumb si adori sa-l mananci copt, insa parca te-ai plictisit de aceasta varianta iti recomandam sa incerci supa crema de porumb. Se prepara rapid si e super gustoasa.
Cuprins
Cand vine vorba despre porumbul dulce, majoritatea se gandesc doar la porumb fiert, copt sau poate la boabe de porumb puse intr-o salata. Insa, putini stiu ca acest aliment este cu mult mai versatil decat pare la prima vedere. De la supe creme de legume si pana la variante de piure-uri, excelente ca garnitura, boabele de porumb dulce pot da un gust senzational multor preparate culinare.
Reteta supa crema de porumb
Ingrediente necesare pentru supa crema de porumb:
– o lingura de ulei de masline
– 3-4 catei de usturoi
– o ceapa mare
– 350 de grame de porumb
– un morcov
– doi cartofi
– praf de nucsoara
– praf de boia dulce
– sare
Citeste si: Iti lingi degetele de placere! Tocanita de pui cu legume, un preparat numai bun pentru masa de pranz
Mod de preparare:
Curata ceapa si taie-o sub forma de solzisori, dupa care caleste-o cu usturoiul taiat sub forma de feliute. Adauga mai apoi morcovul taiat sub forma de rondele, dar si cartofii maruntiti cubulete. Presara si putina sare.
Ulterior, toarna doua cani de apa si pune capacul cratitei, ca sa fiarba bine, cel putin 20 de minute, pana cand cartofii si morcovii sunt bine patrunsi, conform Retete Practice.
Mai apoi, adauga si porumbul, lasa supa la fiert timp de alte zece minute, iar mai apoi paseaza toate ingredientele cu un mixer vertical ori intr-un blender clasic. Adauga nucsoara, boia ori tarhon si potriveste e sare.
Acest preparat delicios este recomandat sa fie servit cu doua linguri de smantana ori cu o cana de lapte de cocos, daca tii post.
Pofta buna!