12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISomnul nou-nascutului in camera cu parintii

Somnul nou-nascutului in camera cu parintii

Inrolare trafic.ro

In primele zile de viata s-ar putea sa ti se para curios sa vezi ca nou-nascutul doarme mai mult decat sta treaz, trezindu-se doar atunci cand i se face foame. Pentru a-i crea confortul necesar multi parinti considera ca micutul ar trebui sa doarma in aceeasi camera cu bebelusulpentru a-l supraveghea pe tot parcursul noptii.

 

Potrivit medicilor, somnul in acelasi pat cu bebelusul prezinta anumite riscuri de care parintii vor trebui sa tina cont atunci cand iau o astfel de decizie. Mai inainte de toate, riscul de sufocare este foarte crescut. Academia Americana de Pediatrie atrage atentia parintilor asupra riscului de moarte subita a nou-nascutului in primele zile de viata, somnul acestuia in acelasi pat cu parintii putand determina accidente foarte grave, uneori fatale.

 

Nu de putine ori parintii iau decizia sa doarma in aceeasi camera cu nou-nascutul. Pentru acest lucru folosesc un patut creat special pentru nevoile micutului. O asemenea decizie este favorabila mai ales atunci cand recuperarea mamei este mai lunga, somnul in aceeasi camera cu parintii permitand o buna supraveghere atat ziua, cat si in timpul noptii. De asemenea, efortul este mai mic si atunci cand acesta se trezeste pentru a solicita portia de laptic.

 CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: