Nu stii ce sa mai gatesti pentru cei dragi? Ei bine, iti propunem o reteta super simpla, pe care e musai sa o incerci, mai ales ca ai nevoie de doar cateva ingrediente. Prepara friptura cu masline si vei avea o cina satioasa si delicioasa.
Ingrediente necesare pentru friptura cu ciuperci:
– 650 de grame de carne de porc
– o conserva mica de ciuperci
– 100 de grame de masline feliate
– 300 de ml de vin alb sec
– 100 de ml de ulei
– cimbru
– sare si piper, dupa gust
Mod de preparare friptura cu ciuperci.
Taie carnea sub forma de felii groase, dupa care rumeneste-le in ulei, pana cand isi vor schimba culoarea.
Scoate mai apoi carnea si in uleiul lasat adauga ciupercile pe care le-ai taiat sub forma de felii mari si le-ai trecut printr-un jet de apa rece. Ai, insa, grija sa fie bine scurse si lasa-le la calit timp de cinci minute.
Apoi, adauga carnea, vinul, cimbrul, sarea si piperul.
Lasa totul la fiert timp de 20 de minute si acopera vasul cu un capac. Aproape de final, inlatura capacul si pune maslinele. Mai lasa-le zece minute la fiert si serveste preparatul cald.
Extra tips: Aceasta friptura cu ciuperci poate fi servita si cu o salata ori cu piure de cartofi sau morcovi, in functie de preferinte.
Pofta buna!