21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe sa faci cand ai de-a face cu un complex de inferioritate

Ce sa faci cand ai de-a face cu un complex de inferioritate

Un complex de inferioritate vine de la lipsa de incredere in sine. Te face sa te simti inferior in comparatie cu altii deoarece nu esti la fel de atractiv, la fel de inteligent si la fel de bogat ca ei.

Nu este neobisnuit pentru o persoana cu un complex de inferioritate sa ia masuri drastice pentru a compensa pentru ceea ce considera ei a fi o slabiciune. Aceste masuri pot fi benefice daca rezulta intr-un succes impresionant, insa uneori te poate transforma intr-o persoana asociala.

Complexul de inferioritate te poate baga in depresie, aducand si mai multe probleme in viata ta. Atunci cand iti ignori sentimentul de inferioritate poti ajunge sa te simti si mai rau deoarece nu rezolvi cauza problemei.

Expertii spun ca este bine sa identifici cauza problemei care iti cauzeaza complexul de inferioritate.

Determinarea motivului din spatele complexului de inferioritate iti poate usura munca. O data ce ai identificat cauza, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a depasi acest complex.

Accepta faptul ca toata lumea are defecte
Toata lumea de pe aceasta planeta are defecte. Cu alte cuvinte, cu totii se simt inferiori dintr-un motiv sau altul. Asta nu inseamna ca este in regula sa dezvolti un complex de inferioritate. Acesta poate fi prevenit daca inveti sa accepti faptul ca nimeni nu este perfect.

Citeste si:  Rusalii 2018! Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in aceasta zi sfanta ca sa ai noroc

Numara-ti binecuvantarile
Desi este adevarat ca nu poti avea tot ce iti doresti, cu siguranta ai anumite talente, aptitudini si posesiuni pentru care esti recunoscatoare. Fiecare individ in parte are setul sau de slabiciuni si atuuri. Invata sa iti numeri atuurile pentru a observa ca nu este nevoie sa te simti inferior.

Concentreaza-te pe partea pozitiva a vietii
Este o idee buna sa identifici persoanele fata de care te simti inferioara. Dupa aceea, concentreaza-te pe lucrurile care te fac pe tine mai buna decat acea persoana.

Invata sa te iubesti
In unele cazuri, complexul de inferioritate apare atunci cand vrei sa devii altcineva. In loc sa iti doresti sa fii acea persoana, de ce sa o folosesti doar ca sursa de inspiratie? Ii poti lua reusitele si caracteristicile drept exemplu, dar nu incerca sa te schimbi complet.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: