Search for content, post, videos

Sfaturi pentru un somn mai usor cand esti bolnava

Indiferent cate medicamente luam si cat de potrivit este tratamentul impotriva gripei sau a racelii, tot ne simtim groaznic.

Mai mult de atat, desi dormim mai mult cand suntem bolnave, somnul nu este atat de odihnitor. Exista insa mici lucruri pe care putem sa le facem inainte de culcare pentru a dormi mai bine.

1 Dormi cu perna ridicata. Cu cat gatul este mai ridicat, cu atat gravitatia lucreaza in favoarea ta. In momentul in care stam pe orizontala, secretiile nazale ingreuneaza si mai mult respiratia decat atunci cand stam in picioare. Din acest motiv este indicat sa dormi pe o perna mai ridicata si sa-ti ti gatul mai sus. Astfel, repiri mai usor.

2. Fa o baie cu aburi. O baie sau un dus fierbinte inainte de culcare ajuta enorm la relaxarea musculaturii, iar aburii desfunda caile nazale si usureaza respiratia.

3. Bea un ceai inainte de culcare, de preferinta unul de musetel indulcit cu miere, pentru ca are efecte calmante asupra gatului inflamat.

4. Tine-ti o sticla de apa langa pat si bea din ea de fiecare data cand te trezesti. O gripa sau o raceala poate duce la deshidratarea corpului, cu atat mai mult cu cat transpiram mult. Din acest motiv este bine sa bem multa multa apa, pentru a compensa.

5. Ca sa ai un somn odihnitor noaptea nu trebuie sa dormi toata ziua. Chit ca oboseala si starea de rau te face sa cazi la pat, incearca sa dormi aproximativ 2 ore ziua, nu mai mult, ca sa poti dormi noaptea, cand somnul este cel mai odihnitor.

6. Patul sa fie cat mai curat. Si igiena conteaza pentru un somn bun. Dincolo de dusul sau baia fierbinte, si patul trebuie sa fie curat, cu lenjerie proaspata si cu perne curate. Atentie pe ce-ti pui capul!

Pernele vechi sunt, deseori, pline de praf si de mici ganganii denumite acarieni, care pot agrava unele boli si chiar sa dezvolte alergii. Totodata, inainte de culcare, nu uita sa aerisesti dormitorul macar 10 minute, acum, pe timp de iarna.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *