22 aprilie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETESalata de conopidă cu de toate. Un deliciu pe care trebuie să-l...

Salata de conopidă cu de toate. Un deliciu pe care trebuie să-l faci!

Salata de conopidă, după această rețetă este un veritabil deliciu! Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, care este o sursă semnificativă de nutrienți. De asemenea, conține compuși unici care pot reduce riscul apariției mai multor boli, inclusiv boli de inimă.

Salata de conopidă cu de toate. Un deliciu pe care trebuie să-l faci!

Și asta nu este tot. Conopida este esențială în dieta femeilor, dat fiind faptul că o serie de compuși sunt capabili să prevină apariția unor forme de cancer din sfera genitală. Se consideră că o porție de conopidă pe săptămână poate face asta.

În plus, este foarte bună în diete pentru că nu are multe calorii. Profilul nutritiv al conopidei este destul de impresionant. De fapt, conopida conține aproape toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie (vitamina C, K, B6, folați, potasiu, mangan, magneziu și fosfor. De asemenea, conopida este bogată în fibre, ceea ce este benefic pentru sănătatea generală a organismului. Fibra este importantă deoarece alimentează bacteriile sănătoase din intestin, care ajută la reducerea inflamației și la promovarea sănătății digestive.

12 porții

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătit: 6 minute

Timp de răcire: 1 oră

Ingrediente pentru salata de conopida:1 conopidă, tăiată1/2 cană fasole verde, proaspătă, congelată sau conservată (clătită și scursă)1/2 cană maioneză fără grăsime, smântână sau iaurt simplu2 roșii tocate și scurse1/4 cană morcov ras1/4 cană ceapă roșie tocată mărunt1/4 cană ardei copt roșu sau verde1 linguriță rasă pudră de chili (opțional)2 lingurițe pătrunjel tocat1 cățel de usturoi, tocat măruntsarepiper negru1 lingură suc proaspăt de lămâie

Citeste si:  Cum se face cea mai buna omleta si cateva sfaturi de la marii bucatari

1 salată mărunțită

Cum se face salata de conopidă:
Pune conopida și fasolea verde (indiferent dacă sunt proaspete sau congelate) în apă clocotită timp de 6 până la 8 minute, apoi scurgere-le. Între timp, combină ingredientele rămase, cu excepția salatei, și amestecă bine. Se amesteca totul cu salata verde, conopida și fasolea verde. Se dă la frigider timp de cel puțin 1 oră înainte de servire.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: