23 aprilie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETECartofi cu ceapă. O mâncare de post simplă și delicioasă

Cartofi cu ceapă. O mâncare de post simplă și delicioasă

Cartofi cu ceapă. O mâncare de post simplă și delicioasă. Fa si tu cartofi cu ceapa. Este o reteta simpla, perfecte pentru perioada de post, dar si o garnitura delicioasa la orice masa. Aparent banala, acesta reteta combina clasicii nostri cartofi, cu ceapa si cartofi dulci. Savoarea acestui preparat este data de combinatia savanta de ingrediente si arome.

Cartofi cu ceapă. O mâncare de post simplă și delicioasă

Ca sa faci cartofii copti cu ceapa ai nevoie de o lingura cu seminte de marar, sare si piper, trei cepe albe, o lingurita rasa de nucsoara, 250 de grame de cartofi clasici si 250 de grame de cartofi dulci, trei linguri cu ulei, coaja de la o lamaie si sucul de la jumatate din lamaie. Ingredientele sunt pentru patru portii.

Mod de preparare

Incepe prin a incinge cuptorul. Pune semintele de marar, nucsoara, o lingurita rasa de sare, vreo doua lingurite cu boabe de piper si coaja de lamaie in masina de macinat cafea sau intr-un mojar si piseaza-le si amesteca-le bine.

Curata ceapa si taie-o, pe fiecare, in sase felii. Taie cartofii obisnuiti in bucati cat o nuca. Cartofii dulci, curatati, se taie in bucati mai mari decat cartofii obisnuiti.

Citeste si:  Cum gatesti corect pestele! Secretul pe care ar trebui sa-l stie orice gospodina

Pune toate legumele intr-un vas larg. Adauga condimentele macinate, uleiul si vreo trei linguri cu apa. Amesteca totul bine, astfel ca uleiul si pudra de condimente sa imbrace cartofii si ceapa.

Pune legumele intr-un singur strat intr-o tava mare, care merge la cuptor. Acopera cu o folie de aluminiu si coace totul pentru 20 de minute, la foc potrivit. Scoate folia, da focul mai mare si continua sa coci pentru alte 15-20 de minute pana ce totul capata o culoare fumoasa.

Serveste cartofii copti cu ceapa, calzi, ca sa te poti bucura de toata aroma, stroptiti cu putin suc proaspat de lamaie si cu verdeata. Combinatia de cartofi dulci, ceapa si cartofi clasici este deosebit de gustoasa, iar semintele de marar, coaja de lamaie si nucsoara dau o aroma cu totul speciala.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: