Pestele cu masline este un fel de mancare sanatos, cu putine grasimi. Pestele cu masline poate fi servit atat la masa de pranz ca felul doi cat si la cina.
Ingrediente
1 kg peste
300 ml ulei
50 g faina
200 g bulion
20 ml otet
250 g masline
sare
o jumatate de lingurita piper boabe
o jumatate lingurita cimbru
Mod de preparare
Se curata pestele de piele, oase, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa la scurs cateva minute. Se trec bucatile de peste prin faina si se prajesc.
In uleiul ramas de la prajit se adauga bulionul care se stinge cu otetul diluat cu 100 ml de apa calduta si se fierbe bine.
Se oparesc maslinele. SE toarna sosul peste peste, se adauga mirodeniile si malinele, Cratita se acopera cu un capac si se fierb la foc mic, timp de 10 minute. La sfarsit se adauga sare dupa gust. Ca garnitura la acest preparat se poate servi orez sau cartofi natur.