23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunile pe care trebuie sa le rostesti de Sfantul Gheorghe

Rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti de Sfantul Gheorghe

Credinciosii din toate colturile tarii il sarbatoresc, pe 23 aprilie, pe Sfantul Gheorghe, unul dintre cei mai mari martiri ai crestinismului, fapt pentru care daca iti doresti sa ai noroc tot restul anului iti propunem sa rostesti aceasta rugaciune.

„Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care impreuna cu cei fara de trup esti si toate le cunosti din timp si carele de purtatorii de nevointa esti cinstit, miluieste-ne pe noi pacatosii. Vino, Sfante Gheorghe si lumineaza mintea mea, ca sa cunosc eu pacatele ce le-am savarsit; misca inima mea ca sa ma hotarasc si sa ma indrept; ajuta necredintei si slabiciunei mele si scapa-ma cu harul tau de pacatele cele trupesti si sufletesti.

Totdeauna numele tau arata inaltimea randuielilor tale, caci dupa chemarea lui Dumnezeu, te-ai aratat cu cuviinta slujitor vrednic al Cuvantului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfante Gheorghe, care ai trecere in fata lui Dumnezeu Tatal. Binecuvanteaza-ne pe noi si fa rugaciunile noastre sa fie de folos. Amin.”

„Sfinte Mare Mucenice, cel care ai vietuit dupa vrednicia numelui tau – ca luand pe umeri Crucea lui Hristos, bine ai lucrat pamantul cel intelenit de inselarea diavoleasca – stand in slava inaintea Scaunului Celui Ce le stapaneste pe toate, fa-te acum mijlocitor osardnic noua, nevrednicilor – si ingradeste-ne cu rugaciunile tale.

Citeste si:  Lucruri pe care seful tau nu trebuie sa le auda!

Fii izbavitor al celor robiti de pacate, ocrotitor al saracilor, doctor al bolnavilor, indrumator al celor rataciti in intunericul acestei lumi. Izbaveste-ne, ca un milostiv, din toata nevoia, alungand tulburarea pacatelor si a primejdiilor de multe feluri si ne invredniceste, pentru rugaciunile tale, sa fim si noi buni cultivatori ai pamantului fiintei noastre. Amin!”

De asemenea, conform legendei, in aceasta zi, pentru a fi ferite de farmece, vrajitorii si boli, la intrarea in casa, dar si in grajduri dse pun crengute de leustean.

O alta traditie spune ca se tamaiaza casele, pentru a fi ferite de cele rele.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: