24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea pe care e musai sa o rostesti in Martea Mare ca...

Rugaciunea pe care e musai sa o rostesti in Martea Mare ca sa ai noroc tot anul

N-a mai ramas mult timp pana la Paste, iar daca vrei sa-ti mearga bine in lunile ce vor urma respecta traditiile de Paste. Astfel, in Martea Mare rosteste cu incredere pilda celor 10 fecioare, cinci intelepte si cinci neintelepte, care se spune ca ar fi iesit in intampinarea Domnului.

“O, Doamne, Dumnezeule al meu! astazi stau osandit inaintea fetei Tale celei Sfinte si-mi marturisesc nevrednicia si neputinta si nestarea si saracia mea; pentru acesta, o, Izvor dulce si Noianul mile! ma rog sa deschizi stavilele cerului si sa reversi peste mine, bunatatile milostivirii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi sa plang si sa spal si sa luminez sufletul meu de intinaciunea pacatelor cu pocainta tare si adevarata.

La aceasta, iti aduc mijlocitor pe Inainte Mergatorul Ioan sa te roage sa-mi dai darul acesta catre carele zic:

O, Invatatorule al pocaintei si faclie luminata a soarelui celui de taina, Hristos Dumnezeu! primeste ticaloasa mea rugaciune;

O, marite proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Evanghelie, tu cel ce ai dezlegat legaturile starpiciunii parintilor tai, tu care ai aratat pe Stapanul Hristos, poporului; tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se; tu care ai auzit glasul cel parintesc si ai vazut pe Duhul Sfant pogorandu-Se ca un porumbel peste Dansul asculta, te rog, cererea mea, aprinde faclia pacatosului meu suflet si ma lumineaza cu darul Tau, pentru ca eu sunt spurcat cu gandurile mele cele rele si grozave, de vreme ce am risipit pamanteasca mea mostenire si m-am facut asemanator cu dobitoacele cele nepricepute si pasc impreuna cu ele, ticalosul, la aceste pamantesti, fara de a gandi vreodata la cele ceresti.

Citeste si:  Rugaciunea de dezlegare a blestemelor a lui Arsenie Boca! Rosteste-o si vei avea noroc

Adevarat, ingere pamantesc al lui Dumnezeu si omule ceresc, eu am covarsit pe toti oamenii intru rautati si intru lucrurile cele necuviincioase si pururea ma tavalesc in tina pacatului si n-am ramas nici azi, nici ceas, nici clipa in voia lui Dumnezeu, ci am facut numai voia mea, ca Samson cu cei straini de neam, si mort in groapa poftelor mele cele rele, ca odinioara Olofren, care era mai mult beat de pofta sa cea rea, decat de vinul ce i-a dat inteleapta Iudita, care ca pe un nevrednic al vietii l-a omorat. Amin”

De asemenea, in aceasta zi sfanta se spne ca este bine sa aspiri, sa faci curat si sa speli geamurile, activitati de la care nu trebuie sa lipseasca nici barbatii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: