13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATERespiratia neplacuta iti face probleme? O poti pune pe seama stresului

Respiratia neplacuta iti face probleme? O poti pune pe seama stresului

Inrolare trafic.ro

Cei mai multi oameni se confrunta, la un moment dat in viata, cu problema respiratiei urat mirositoare. Denumita si halena sau halitoza, respiratia neplacuta este cauzata de excesul de bacterii din cavitatea bucala, acumulate cand consumi alimente picante si igiena ta orala nu este intretinuta corespunzator.

Pe langa factorii deja cunoscuti ce pot cauza o respiratie urat mirositoare (igiena orala deficitara, probleme ale plamanilor sau infectarea sinusurilor etc.), in urma unor studii recente s-a decoperit ca si stresul poate sa duca la aparitia respiratiei urat mirositoare.

 

Stresul si respiratia neplacutaIn momentul in care esti stresat, sistemul nervos simpatic intervine impiedicand producerea de saliva, fenomen care determina uscarea gurii. Dr. Phil Stemmer de la Fresh Breath Centre din Londra este de parere ca acest fenomen are drept rezultat o respiratie respingatoare, gazele eliberate de bacterii fiind retinute, de obicei, de saliva si inghitite. Poti rezolva aceasta problema band apa si mestecand guma fara zahar.

Citeste continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/PAA4JP )
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: