24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERPostul Pastelui - Reguli pentru a posti cum se cuvine in Saptamana...

Postul Pastelui – Reguli pentru a posti cum se cuvine in Saptamana Patimilor

Postul Pastelui este cea mai mare incercare pentru credinciosi, nu doar cea mai lunga perioada de post din an. Iata ce trebuie sa faceti pentru a posti asa cum se cuvine.

In joia mare se mananca doar o data pe zi
Randuielile canonice spun ca, in primele trei zile ale acestei saptamani, dar si vineri si sambata se ajuneaza pana seara, cand credinciosii pot manca paine si au voie sa bea apa.

In joia mare, traditia spune ca se va manca o singura data pe zi, seara, si atunci este indicat sa fie consumata hrana uscata.

Dezlegare la peste in Duminica Floriilor
De Sfintii Patruzeci de Mucenici, in Joia Canonului Celui Mare, inainte si dupa praznuirea Bunei Vestiri (24 si 26 martie) si in ziua Sfantului Gheorghe (23 aprilie) se dezleaga la vin si untdelemn.

In schimb, la praznicul Bunei Vestiri si in Duminica Floriilor se dezleaga si la peste.

Mancaruri de post
In Postul pastelui este indicat sa mancam legume, fructe, nuci, cereale si seminte pentru a acoperi necesarul de proteine.

Ca variante ar fi ciorba de loboda cu bors de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, mancare de fasole verde/galbena cu salata de rucola, spanac, cartof copt in coaja, legume inabusite, supa de linte, humus, fasole batuta.

Citeste si:  7 activități de toamnă care sa te scoată din rutina zilnică

Spune nu petrecerilor
Pe toata perioada Postului Mare sunt oprite nuntile si petrecerile. O astfel de atmosfera de veselie nu se potriveste cu perioada.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: