Vrei sa mananci ceva sanatos, care sa coste o avere, sa fie gustos si sa se pregateasca rapid? Nimic mai simplu! Astazi iti explicam cum sa gatesti piept de pui cu usturoi la cuptor.
Pieptul de pui este o carne slaba, satioasa, recomandata si celor care vor sa scape de kilogramele in plus. Daca stii cum sa o prepari cu ajutorul mirodeniilor potrivite, iese un deliciu de fiecare data.
Citeste si: Cea mai simpla reteta de vinete la cuptor! Ai nevoie de cateva ingrediente si e absolut delicioasa
Reteta de piept de pui cu usturoi la cuptor
Asadar, daca vrei sa mananci ceva usor si rapid de gatit iti propunem piept de pui cu usturoi la cuptor. Urmeaza aceasta reteta, pas cu pas, si te vei bucura de un preparat pe cinste!
Ai nevoie de:
– trei sau patru bucati de pui
– trei linguri de ulei de masline
– o lingura de pudra de usturoi
– o lingura de boia de ardei dulce
– o lingurita de cimbru
– sare
– piper
Citeste si: Saramura de peste cu mamaliga, o reteta traditionala, dar extrem de delicioasa
Mod de preparare:
Feliaza pieptul de pui ca pentru snitele, dupa care spala feliile bine. Usuca-le cu prosoape de bucatarie, dupa care aseaza-le in tava, in care ai pus in prelabil hartie de cop.
Unge bine pieptul de pui pe ambele parti cu ulei de masline, dupa care presara amestecul de condimente, pe ambele parti.
Da puiul la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute, dupa care intoarce puiul pe partea cealalta.
Extra tips: Serveste acest preparat gustos cu o salata de varza ori cu legume la cuptor sau, de ce nu, poti incerca sa prepari un piure de mazare ori de morcov, daca iti sunt pe plac legumele pasate.