Search for content, post, videos

Saramura de peste cu mamaliga, o reteta traditionala, dar extrem de delicioasa

Daca iti doresti sa-ti rasfeti simturile cu un preparat delicios, usor de gatit iti propunem sa incerci saramura de peste, o reteta traditionala, usor de gatit.

Ingrediente necesare pentru peste:

– un kilogram de peste – crap, novac, rosioara, caras
– sare
– piper macinat
– malai
– ulei pentru prajit

Ingrediente pentru saramura:

– trei rosii mari si zemoase
– un ardei gras
– un ardei capia
– doi ardei bulgaresti
– un ardei iute
– 200 ml de suc de rosii
– piper si sare
– doua foi de dafin
– o crenguta de cimbru
– cativa catei de usturoi

Mod de prepare:

Rosiile si ardeii se coc pe plita ori pe gratar, dupa care se decojesc.

Se face o pasta de usturoi.

De asemenea, pestele se curata de solzi si se portioneaza, se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti, se dau prin pesmet si se prajesc in tigaie, in ulei incins.

Intr-o oala incapataoare se pune un litru de apa la fiert cu boabe de piper si sare, dar si cu foile de dafin si crenguta de cimbru. Cand a dat in clocot se pune sucul de rosii, ardeii si rosiile, care se sfarama usor.

Se lasa totul la fiert 10 minute dupa care se stinge focul. Apoi se pune pasta groasa de usturoi plus doi catei de usturoii taiati in felii subtiri. Se amesteca bine.

Se serveste cu mamaliguta calda!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *