N-a mai ramas mult pana cand se va sarbatori Halloween-ul, insa toamna este, fara doar si paote, despre placinta de dovleac, fapt pentru care it recomandam o reteta simpla, dar delicioasa, ce te va ajuta, fara doar si poate, sa-ti rasfeti simturile.
Ingrediente necesare pentru aluat:
– 700 g faina
– 25 g drojdie
– 350 ml lapte (mai mult sau mai putin)
– 1 ou
– 50 ml ulei
– 1 lingura zahar
– sare
Ingrediente necesare pentru umplutura:
– dovleac
– zahar
– vanilie
– scortisoara
– sare
Mod de preparare:
Amesteca bine ingredientele pentru aluat si dupa ce ai obtinut o consistenta elastica lasa-l la odihnit pentru 15 minute.
Ulterior, imparte-l in bucati egale si intinde-l in foaie subtire, fara sa se rupa. Ulterior, unge cu putin ulei si intinde umplutura.
Ca sa prepari aceasta umplutura curata dovleacul de coaja, trece-l prin razatoarea de mere, dupa care caleste-l cu zaharul pana se inmoaie bine. Adauga scortisoara, sare si vanilie si asteapta sa se raceasca.
Citeste si: Simplu si rapid de gatit! File de macrou cu legume, un preparat delicios
Dupa ce ai intins umplutura pe foaie, ruleaza-o si aseaz-o in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care unge-o cu ulei ori cu ou si presara zahar tos.
Coace-o la foc potrivit timp de 40-50 de minute ori pana cand se rumeneste bine.
Pofta buna!