7 iunie , 2023
AcasăTIMP LIBERRugaciunea catre Sfanta Treime! Rosteste-o cand te simti coplesit si vei gasi...

Rugaciunea catre Sfanta Treime! Rosteste-o cand te simti coplesit si vei gasi linistea

fashiondays.ro

Una dintre cele mai puternice rugaciuni este cea catre Sfanta Treime. De aceea, daca ai nevoie de ajutor pentru a-ti rezolva problemele sau pur si simplu cauti linistea care iti lipseste rosteste aceste cuvinte.

Preasfanta Treime, Dumnezeule Cel neajuns de inaltimea gandului omenesc, Domnul heruvimilor si Infricosatoarea Priveliste a serafimilor celor intraripati cu dumnezeiescul dor, Cel Ce toate le plinesti spre folosul nostru si ai puterea sa opresti valurile patimilor ce tulbura corabia inimii nostre, cauta cu bunatate din inaltimea slavei Tale si cerceteaza ranile sufletelor noastre.

Focul maniei Tale celei drepte sa nu ne arda pe noi pacatosii, care petrecem vremea acestei vieti pamantesti, neluand aminte la mantuirea noastra, ci raurile milostivirii Tale sa nu-si opreasca niciodata curgerea din pricinea ramanerii inimii noastre in impietrire.

Am calcat cu nepasare fagaduintele facute la Sfantul Botez si ne-am facut asemenea necuvantatoarelor, purtati fiind pe carari necunoscute chiar de viforul gandurilor dobitocesti. In toata vremea ne-am despartit cu gandul de vederea iubirii Tale de oameni si am risipit timpul daruit pentru lucrarea mantuirii in preocupari desarte. Cautand mai intai lucrurile lumesti inaintea celor duhovnicesti, ne-am lipsit de amandoua, neluand aminte la sfatul rostit prin gura Unuia Nascut Fiului Tau: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte se vor adauga voua”. Cu mintea privind numai spre cele pamantesti, ne-am lipsit de dulceata celor duhovnicesti si talharii patimilor au furat si comoara darului agonisita prin multe nevointe.

Dar ca Cel Ce primesti cu milostivire pe cei ce se intorc la Tine si ii asezi pe ei la masa cea duhovniceasca, cheama-ne si pe noi la pocainta cu trambita Duhului, trezindu-ne din somnul patimilor. Fii indelung rabdator cu noi, cei nemultumitori si pururea lenesi in a incepe nevointa rugaciunii.

Pe cei chinuiti de deznadejdea cea ucigatoare de suflete ii ridica cu milostivirea Ta, risipeste intristarea din inimile celor ce patimesc si nu inteleg rostul vietii lor. Pe cei neputinciosi ii intareste si da umilinta inimilor celor robite de impietrire. Cu razele intelepciunii Tale dumnezeiesti cerceteaza pe pastorii si invatatorii nostri si da-le lor ca sa afle mila inaintea Ta, ca sa mijloceasca pentru noi iertarea pacatelor si cele de trebuinta spre mantuirea tuturor. Laturile Ortodoxiei le intareste cu rugaciunile sfintilor Tai si ne da si noua nevrednicilor sa cautam adevarul cel neschimbat.

In neputinta noastra Iti cerem sa ne pazesti pe noi de toate inselaciunile pacatelor, ca sa-Ti cantam cu bucurie: Slava Tie, Dumnezu nostru, Cel Ce toate le supui iubirii Tale de oameni, trecand peste nevrednicia noastra!
Amin

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.